Incendiu Piatra Neamţ. Ciolacu: Am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

15 nov. 2020, 12:51
Incendiu Piatra Neamţ. Ciolacu: Am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală

Incendiu Piatra Neamţ.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală din respect pentru tragedia de la Piatra Neamţ, menţionând că toţi decidenţii politici au obligaţia să se ocupe, în acest moment, exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri.

El a precizat că este în contact permanent cu autorităţile judeţene şi s-au găsit soluţii pentru ca activitatea din spitalul judeţean din Piatra Neamţ să continue.

„În acest moment, prioritar este ca supravieţuitorii tragediei de la Piatra Neamţ să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autorităţile judeţene şi ştiu că s-au găsit soluţii pentru ca activitatea medicală să continue în siguranţă la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar secţia ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgenţă. Am discutat cu toţi colegii mei şi am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală, din respect pentru această imensă tragedie. Toţi decidenţii politici au obligaţia, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri”, a scris Ciolacu pe Facebook.

În incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Klaus Iohannis: „Am fost la Biserică, ne-am RUGAT pentru victimele din Neamț”

Incendiu Piatra Neamţ.  Preşedintele Klaus Iohannis consideră că foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un incendiu precuk cel de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ soldat cu moartea a zece pacienţi de la ATI, iar în opini asa, acest accident arată de ce e absolut necesară reforma profundă a sistemului de sănătate publică.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

”E foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situaţii similare şi, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă era nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a declarat Klaus Iohannis.

El a remarcat că ”pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară şi, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcţionează aşa cum trebuie pentru a preveni incidente similare”.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii la Sibiu,la ieşirea de la biserică, unde, potrivit afirmaţiilor sale, toţi s-au rugat pentru victimele incendiului.

”Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamţ”, a afirmat Iohannis, transmiţând condoleanţe familiilor îndoliate.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte 7 persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.