Klaus Iohannis: „Am fost la Biserică, ne-am RUGAT pentru victimele din Neamț”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații de ultimă oră după incendiul de la ATI Piatra-Neamț, în care au murit 10 oameni.

RomaniaTV.net
15 nov. 2020, 11:47
Klaus Iohannis: „Am fost la Biserică, ne-am RUGAT pentru victimele din Neamț”

Klaus Iohanni

s, profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Spitalul din Neamţ. „Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la spitalul din Piatra Neamț. Vin din Biserică, unde cu toții ne-am ruat pentru victime. Ce pot să spun. Condoleațe familiilor îndoliate și celor care au supraviețuit, însănătoire grabnică. E foarte important să se afle cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita pe viitor astfel de situați groaznice. Acest incident ne arată de ce este necesară o reformă a sistemului de sănătate din România.

Klaus Iohannis Neamț: „Din păcate, pandemia care a venit peste noi”

Cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat cauzele și trebuie trase concluzii pentru a preveni alte incidente. Din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară și tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcționează așa cum trebuie pentru preveni astfel de tragedii”, a declarat Klaus Iohannis despre Neamţ.

Klaus Iohannis, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ: „Sunt profund îndurerat de decesul pacienților”

Klaus Iohannis se declară „profund îndurerat” de decesul pacienţilor de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ şi transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

Klaus Iohannis Neamţ: „Transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele”

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a îndoliat întreaga ţară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoşire grabnica victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toţi cei care sunt afectaţi de acest accident îngrozitor”, a scris Iohannis, sâmbătă seara, pe Facebook.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat, fiind în permanentă legătură cu aceştia pentru o informare rapidă.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală.

Conducerea SJU Piatra Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică.

”Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, precizează reprezentanţii spitalului.

În cursul nopţii, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale şi echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Neamţ, astfel încât să fie găsite soluţii rapide şi bune pentru ca pacienţii în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală judeţeană.