Incendiu Piatra Neamț. Fiica unei paciente decedate: ”Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream și eu acolo”

Fiica uneia dintre pacientele decedate în tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț a mărturisit cum s-a aflat la un pas de moarte. Tânăra a plecat pentru un scurt timp să îi aducă bagajele mamei.

16 nov. 2020, 15:15
Incendiu Piatra Neamț. Fiica unei paciente decedate: ”Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream și eu acolo”

Incendiu Piatra Neamț. ”Era bine. Aştepta să fie scoasă din reanimare şi nu a avut nicio şansă. Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ştiu că am lăsat-o pe mama bine şi eram la fratele meu să duc nişte bagaje şi am auzit că e fum la spital. M-am întors să văd dacă mama are oxigen, dacă nu s-a întrerupt oxigenul şi am găsit-o moartă. Nu am ce să-i reproşez acestui spital, pentru că toţi medicii, toţi asistenţii s-au îngrijit foarte frumos de mama mea. Toţi medicii, asistenţi, infirmierii şi-au dat silinţa. Muncesc într-un ritm inuman”, a explicat fata uneia dintre pacientele decedate în incendiu, chemată duminică la morga spitalului., a povestit tânăra, conform G4Media.

Citește și: Tragedia de la Piatra Neamţ. Încă un pacient din salonul morţii a pierdut lupta cu viaţa. Numărul decedaţilor a ajuns la 11

O altă femeie, fata unui pacient bolnav de cancer și internat, în primă fază, la encologie, susține că bărbatul a fost mutat la reanimare după rezultatul pozitiv al unui test COVID.  Aceasta susțne că  a primit un telefon sâmbătă seara, la ora 23.00 şi a fost anunţată că tatăl ei a murit.

Incendiu Piatra Neamț

”El era bolnav de cancer, a fost internat la oncologie. Ulterior i-au făcut analize şi l-au depistat cu Covid şi l-am adus la reanimare”, a explicat fata pacientului decedat.

”N-am rezolvat nimic! Aşteptăm să ne sune, să-l identifice, să vadă. Urmează nişte proceduri, nu ştim. Mi se pare absurd! Să nu ştii persoanele care au murit?! Nu ştiu nimic! Lucru care trebuia de aseară. Aşteaptă ancheta! Ce anchetă? Sistemul e mort!”, a adăugat femeia.

Incendiu Piatra Neamț. Multe dintre rudele pacienților morți în urma incendiului susțin că au fost sunați mult prea târziu, când deja stiau date de la televizor.

Unsprezece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, starea acestuia fiind una stabilă.