Tragedia de la Piatra Neamţ. Încă un pacient din salonul morţii a pierdut lupta cu viaţa. Numărul decedaţilor a ajuns la 11

Ziua de luni vine cu o nouă veste tristă. Încă o victimă a tragediei de la Piatra Neamţ a pierdut lupta cu mortea. Bilanţul decedaţilor a ajuns la 11.

16 nov. 2020, 12:20
Tragedia de la Piatra Neamţ. Încă un pacient din salonul morţii a pierdut lupta cu viaţa. Numărul decedaţilor a ajuns la 11

Incendiu Piatra Neamţ. Cea de-a 11 victimă este pacientul transportat la spitalul din Pașcani a murit luni dimineață, 16 noiembrie.

Tragedia de la Piatra Neamţ. 11 dintre cele 16 victime au decedat

Pacientul nu a avut legătură cu incendiul, el fiind în stare gravă, infectat cu SARS-Cov-2. Ministerul Sănătăţii a confirmat această informaţie, 16 noiembrie, în jurul orei prânzului. Raed Arafat a declarat, duminică dimineaţă, că de la Spitalul Judeţean Neamţ au fost transferaţi şase pacienţi din salonul ATI afectat de incendiu şi încă un pacient care se afla deja în UPU şi care necesita terapie intensivă.

”Persoanele care au fost evacuate la UPU plus încă o persoană care se afla la UPU şi care avea nevoie de terapie intensivă au fost evacuate la Spitalul Leţcani – şase persoane şi la spitalul din Paşcani – o persoană”, a declarat Raed Arafat.

Alianţa Pacienţilor Cronici, reacţie după tragedia de la Piatra Neamţ: Sistemul de Sănătate e o rană deschisă

„Până când lipsurile nu vor fi asumate, vom arde de vii în spitale, vom muri de cancer pulmonar înainte să fim diagnosticaţi şi vom fi ucişi lent de infecţiile nosocomiale.

„Sistemul de sănătate a fost şi se află sub o asiduă tortură prin incompetenţă, nepăsare şi mize politice. Noi, pacienţii, suntem în centrul sistemului dintr-un singur punct de vedere: rănile lui se regăsesc pe trupul nostru, infecţiile lui sunt infecţiile noastre. Cancerul din acest sistem metastazează tot în noi, pacienţii. Iar în timp ce noi murim deşi am avea şanse la viaţă, acest sistem bolnav este resuscitat cât să facă loc viermilor care îl devorează pentru binele comun al partidului, oricare ar fi acela.

Niciodată nu s-a dorit restructurarea completa a sistemului  şi transformarea sa într-un sistem de sănătate funcţional. Niciodată sănătatea nu a fost considerată o investiţie, ci un cost. Şi mai rău, sănătatea românilor a ajuns în mânile întinse ale unor obscuri membri de partid, mâini întinse nu să ajute, ci mâini întinse care să cerşească funcţii”, spun pacienţii.

„Până când autorităţile nu vor tăia în carne vie, până când nu vor înţelege că a bandaja superficial rănile nu reprezintă o soluţie, până când lipsurile nu vor fi asumate, noi, pacienţii, şi medicii, vom continua să resimţim rănile adânci ale acestui sistem şi viermii care l-au invadat: vom arde de vii în spitale, vom muri de cancer pulmonar înainte să fim diagnosticaţi şi vom fi ucişi lent de infecţiile nosocomiale care au pus stăpânire pe spitale. Durerea e a noastră si a celor dragi nouă, nu a sistemului, iar dacă nu o rostim nici acum, nu ne rămâne decât sa număram zilnic decesele premature, exact aşa cum o facem acum din cauza pandemiei”, mai spun reprezentanţii APCR.

Citeşte şi: Incendiu Piatra Neamţ. Apar noi detalii în cazul tragediei de la secţia ATI. DSP spune că spitalul nu avea aviz pentru modificări