Incendiu Piatra Neamţ. Ludovic Orban, despre demisia managerului: Nu e suficient

Incendiu Piatra Neamţ. Ludovic Orban a declarat, luni seară, că se iau toate măsurile pentru a se preveni o situaţie similară. Referitor la demisia managerului spitalului din Piatra Neamţ, premierul a declarat că o demisie nu e suficientă şi că se face o anchetă penală care trebuie sa identifice vinovaţii.

16 nov. 2020, 20:23
Incendiu Piatra Neamţ. Ludovic Orban, despre demisia managerului: Nu e suficient

Incendiu Piatra Neamţ.

Ludovic Orban a declarat că se iau toate măsurile pentru a se preveni o situaţie similară.

„Toate masurile pe care le luam sunt pentru a preveni o situatie similara. Acolo s-au facut inclusiv lucrari de construire a unui perete de rigips, s-au mutat pacienti. Sunt niste lucruri care trebuie cercetate.

Am spus ca vom deconta din fonduri europene toate lucrarile de refacere a instalatiilor astfel incat ele sa fie conforme”, a declarat Ludovic Orban.

Incendiu Piatra Neamţ. Ludovic Orban, apel către români

Premierul Ludovic Orban a lansat, luni seara, un apel către români, după tragedia de la Neamț, și a mulțumit cadrelor medicale pentru activitatea lor.

„Am inventariat posibilitatea creșterii numărului de paturi la Spitalul Malaxa. E necesară o analiză mai profundă. Fără a fi specialiști, na-am interesat și de funcționarea instalațiilor, dacă s-au avizat toate procedurile. La colentina, la Sf. Ioan, la Malaxa totul este în regulă.

Aș vrea să le mulțumesc tutror celor care fac un efort uriaș pentru a salva pacienții. O luptă care se dă în condiții grele.

Vreau să-i rog pe români să înțeleagă că este fundamentală respectarea regulilor. Vedem ce se întâmplă în alte țări. Nu trebuie să ajungem acolo, în situația în care a explodat pandemia. Tot ce am făcut a fost pentru a încerca să-i convingem pe români să respecte regulile de protecție sanitară.

Fac apel este mult mai ușor să nu te îmbolnăvești decât să treci prin boală. Aveți grijă de voi pentru a vă păstra sănătatea”, a spus Ludovic Orban.

Incendiu Piatra Neamţ. Ludovic Orban: Demisia managerului nu este suficientă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că demisia managerului spitalului din Piatra Neamţ nu este suficientă.

„Acolo e vorba de pierderea a 10 vieti omenesti. Acolo se face ancheta penala. Am dat dispozitie la toate structurile guvernamentale sa sprijine ancheta cu celeritatea, astfel incat sa fie identificati responsabilii. Cei vinovati trebuie sa raspunda. Cum sa fie suficienta o demisie? Acolo e o ancheta penala care trebuie sa identifice responsabilii si sa faca toate demersurile pentru trimiterea in judecata a acestora. Nu asta (lipsa personalului medical) este cauza incendiului. Acolo stie toata lumea e clar ca s-au efectuat lucrari de interventie, construirea unui perete de rigips, s-au mutat pacienti de la etajul 3 unde era sectia ATI la etajul 2″, a spus premierul.