Incendiu Piatra Neamţ. Jumătate dintre pacienţii arşi la ATI pot fi identificaţi doar prin teste ADN

Incendiu Piatra Neamţ. Jumătate dintre pacienţii arşi la ATI pot fi identificaţi doar prin teste ADN. Potrivit primelor necropsii efectuate, victimele a căror identitate s-a putut stabili au murit din cauza intoxicaţiei cu fum.

16 nov. 2020, 17:54
Incendiu Piatra Neamţ. Jumătate dintre pacienţii arşi la ATI pot fi identificaţi doar prin teste ADN
Incendiul de la Piatra Neamţ a apărut în presa internaţională

Incendiu Piatra Neamţ

. Familiile pacienţilor care şi-au pierdut viaţa, sâmbătă seară, în salonul de la ATI au avut dificultăți majore în a-și recunoaște morţii. 5 din cei 10 decedați (4 bărbați și o femeie) nu au putut fi identificaţi, motiv pentru care s-au prelevat probe pentru stabilirea profilului ADN, relatează zch.ro. 

Incendiu Piatra Neamţ. Primele rezultate ale necropsiilor

Potrivit primelor necropsii efectuate, patru dintre pacienţii a căror identitate a fost stabilită au murit din cauza intoxicaţiei cu fum.

Medicii legişti urmează să stabilească dacă celelalte victime au ars de vii sau erau deja moarte din cauza fumului și ulterior au fost carbonizate.

Citeşte şi Supravieţuitorii incendiului din Piatra Neamţ. Ce se întâmplă cu cei şase pacienţi transferaţi la Iaşi

Incendiu Piatra Neamţ. Medicii au sunat de patru ori la 112

Noi detalii ies la iveală privind incendiul de la spitalul Piatra Neamţ. Medicii au sunat de patru ori la 112 pentru a anunţa că secţia de Terapie Intensivă a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul de la spitalul Piatra Neamţ a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 sâmbătă seara. Reprezetanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au precizat că au fost primite patru apeluri la 112 pentru anunţarea incendiului de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, notează Mediafax.

Primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 18:46.

„În data de 14 noiembrie a.c., la Centrul 112 Neamţ s-au înregistrat patru apeluri de urgenţă, primul fiind iniţiat la ora 18:46 şi preluat de operatorul STS al 112 în 4 secunde. Apelul a fost procesat şi indexat, conform metodologiei privind cooperarea agenţiilor specializate de intervenţie şi a fost transferat către ISU Neamţ, Poliţie, Ambulanţă şi Jandarmerie”, au transmis reprezentanţii STS, citaţi de Mediafax.

Incendiul de la spitalul Piatra Neamţ, la secţia de ATI, a fost anunţat de către un angajat care face parte din personalul medical al spitalului.

În timpul incendiului de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane, pacienţi intubaţi, bolnavi de Covid 19. Ulterior, ministrul Sănătăţii a anunţat că încă un pacient rănit a decedat duminică noaptea. Un medic a suferit arsuri grave şi a fost trasnsferat în Belgia pentru tratament.