Incendiu pus de un piroman la un bloc din Bârlad. Peste 100 de persoane au fost evacuate de urgență. Femei cu copii în brațe au ieșit în stradă

Un incendiu pus intenționat la un bloc din Bârlad a scos din casă, noaptea trecută, peste 100 de persoane. Trei garsoniere s-au făcut scrum, după ce holul pe care erau depozitate mai multe deșeuri s-a aprins.

08 oct. 2023, 09:53
Incendiu pus de un piroman la un bloc din Bârlad. Peste 100 de persoane au fost evacuate de urgență. Femei cu copii în brațe au ieșit în stradă
Incendiu pus de un piroman la un bloc din Bârlad. Peste 100 de persoane au fost evacuate de urgență. Femei cu copii în brațe au ieșit în stradă

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară, 7 octombrie, la trei garsoniere şi pe holul unui bloc unde erau depozitate mai multe deşeuri, în municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, în zona bulevardului Epureanu. Pompierii s-au luptat mai multe ore să stingă flăcările, iar două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: Incendiu la depozitul de probe al Poliției Capitalei. Oamenii legii iau în considerare ca focul să fi fost pus intenționat

Incendiu pus intenționat la un bloc din Bârlad

Peste 70 de locatari au ieşit singuri din clădire, alţi 40 fiind evacuaţi de pompieri. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, una fiind transportată la spital. Focul ar fi fost pus intenţionat, afirmă pompierii. Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje specializate, acolo ajungând şi o ambulanţă tip B aparţinând SAJ Vaslui.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul etajului trei, cel puţin trei garsoniere fiind cuprinse de flăcări. De asemenea, incendiul se manifesta violent şi pe holul imobilului, acolo fiind depozitată o mare cantitate de deşeuri”, a transmis ISU Vaslui.

În urma incidentului, un locatar a fost transportat la UPU Bârlad, acuzând probleme cardiace. O a doua persoană a suferit un atac de panică şi o intoxicaţie minoră cu monoxid de carbon. Victima a primit primul ajutor în ambulanţa SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Flăcările au afectat 10 garsoniere, precum şi tencuiala de pe holuri pe o suprafaţă de cel puţin 200 de metri pătraţi. De asemenea, au fost afectate și instalaţiile electrice şi de cablu TV şi trei contoare de gaze naturale.

„Pompierii au lucrat mai bine de două ore pentru lichidarea tuturor focarelor, evacuarea gazelor toxice şi fumului, evacuarea gunoaielor depozitate pe hol, precum şi pentru limitarea scurgerilor de gaze naturale”, a precizat ISU Vaslui.

Potrivit ISU Vaslui, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost „acţiunea intenţionată a unei persoane” despre care se spune că ar avea probleme psihice. Persoana respectivă ar fi dat foc la mai multe haine pe scara blocului, la etajul 3 al clădirii. Poliţiştii fac cercetări în acest caz şi urmează să stabilească împrejurările producerii evenimentului.

Citește și: Destin frânt pentru trei copii români în Germania, au murit în incendiu. Amelia se îmbrăca în Elsa şi visa să devină model, Alessio dorea să ajungă poliţist, iar Adelin inginer în construcții