Incendiu puternic de pădure în zona Transalpina VIDEO

Incendiul din zona Transalpina a distrus peste 60 de hectare de teren în două zile. Chiar dacă flăcările au fost stinse, pompierii vor supraveghea întreaga zonă timp de o săptămână. Autorităţile spun că sunt şanse mari ca focul să se aprindă din nou, iar la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenta Sibiu s-a instaurat cod portocaliu.

RomaniaTV.net
06 nov. 2011, 06:47
Incendiu puternic de pădure în zona Transalpina VIDEO

Incendiul a izbucnit sâmbătă la prânz pe vârful Tâmpa, în Munţii Obârşia Lotrului iar după 12 ore pompierii au mai descoperit un focar pe vârful Buceciului din Munţii Duduragului. Focul s-a extins foarte repede spre pădurea de conifere.

Au fost afectate aproximativ 60 de hectare de teren. Pentru că autospecialele nu au putut ajunge în zonă, în ajutorul pompierilor a fost mobilizat un elicopter.

Încă nu a fost stabilită cauza izbucnirii incendiului, dar se bănuieşte că focul a fost pus intenţionat. La nivelul Inspectoratului din Sibiu codul portocaliu rămâne în vigoare, iar pompierii vor rămâne să supravegheze în continuare zona, pentru că există riscul să apară noi focare.