Incendiu puternic de pădure în zona Transalpina VIDEO

Incendiul din zona Transalpina a distrus peste 60 de hectare de teren în două zile. Chiar dacă flăcările au fost stinse, pompierii vor supraveghea întreaga zonă timp de o săptămână. Autorităţile spun că sunt şanse mari ca focul să se aprindă din nou, iar la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenta Sibiu s-a instaurat cod portocaliu.

RomaniaTV.net
06 nov. 2011, 06:47

Incendiul a izbucnit sâmbătă la prânz pe vârful Tâmpa, în Munţii Obârşia Lotrului iar după 12 ore pompierii au mai descoperit un focar pe vârful Buceciului din Munţii Duduragului. Focul s-a extins foarte repede spre pădurea de conifere.

Au fost afectate aproximativ 60 de hectare de teren. Pentru că autospecialele nu au putut ajunge în zonă, în ajutorul pompierilor a fost mobilizat un elicopter.

Încă nu a fost stabilită cauza izbucnirii incendiului, dar se bănuieşte că focul a fost pus intenţionat. La nivelul Inspectoratului din Sibiu codul portocaliu rămâne în vigoare, iar pompierii vor rămâne să supravegheze în continuare zona, pentru că există riscul să apară noi focare.

 


loading...