Incendiu puternic în Botoşani. O biserică a luat foc

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Botoşani. O biserică a luat foc. Potrivit primelor informaţii incendiul ar fi pornit de la focul aprins în sobă.

07 feb. 2021, 10:39
Incendiu puternic în Botoşani. O biserică a luat foc

Incendiu puternic în Botoşani. Biserica din localitatea Tudor Vladimirescu a fost cuprinsă de flăcări, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Incendiu puternic în Botoşani. Intervenţie de urgenţă a pompierilor

Potrivit ISU Botoșani, cauza incendiului ar fi fost o sobă aprinsă în biserică.

„Focul aprins în sobă pentru a încălzi biserica s-a transformat într-un incendiu care a distrus mai bine de jumătate din lăcașul de cult. Și asta după ce un jar căzut din sobă a aprins materialele combustibile”, au transmis pompierii.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Detașanentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albești, cu o autospecială cu apă și spumă.

La sosirea pompierilor, ardeau bunurile din pronaos, dar și o parte din acoperiș, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcție.

Concomitent cu acțiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserică și altar.

Pentru stingerea incendiului au intervenit, în total, 16 pompieri militari și voluntari.

Citeşte şi Incendiu la Stadionul Rapidului în Giuleşti

Incendiu la o fabrică de mobilă din Timișoara! Zeci de pompieri încearcă să stingă flăcările

Un incendiu de proporții a izbucnit la o fabrică de mobilă din Timișoara, zeci de pompieri încearcă să stingă flăcările. La fața locului s-a deplasa și un echipaj SMURD.

Incendiu la o fabrică de mobilă din Timișoara! Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență la o fabrică de mobilă din oraș pentru a lichida un incendiu, conform TION.ro.

Citeşte şi Parchetul General a finalizat ancheta după incendiul de la Matei Balș

Conform primelor informații, flăcările se întind pe o suprafață de 600-700 de metri pătrați. La fața locului se află 30 de pompieri, care intervin cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, respectiv două autoscari de lucru la înălțime, care acționează defensiv pe două părți ale clădirii, pentru a localiza incendiu.

De asemenea, la fața locului se află și un echipaj SMURD, însă nu au fost înregistrate victime.

Incendiul se manifestă cu ardere generalizată la o hală în care sunt depozitate materiale din lemn, vopseluri și lacuri. Sunt degajări mari de fum. Incendiul este localizat, iar pompierii intervin pentru a-l lichida.