Incendiu puternic în Dolj. 18 hectare de vegetaţie şi pădure de pin au ars VIDEO

Misiune grea, miercuri seară, pentru pompierii din Dolj şi din Braşov. Un incendiu puternic a izbucnit la ieşirea din oraşul Craiova. Peste 18 hectare de vegetaţie şi pădure de pin au ars. Şi în apropierea Braşovului, un incendiu puternic a mistuit câteva sute de tone de paie depozitate pe un câmp.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 16:53
Incendiu puternic în Dolj. 18 hectare de vegetaţie şi pădure de pin au ars VIDEO

Pompierii din Dolj au intervenit cu cinci autospecialele şi au lichidat flăcările după după opt ore. Nu au fost victime. Localnicii spun că focul a pornit de la un grătar, pe care oamenii nu l-au stins după ce au plecat de la pădure.

Incendiul a cuprins şi o hală unde se aflau mai multe utilaje. Paguba este de câteva zeci de mii de euro, iar hala era neasigurată pentru că era încă în construcţie.

Focul s-a extins până aproape de centura ocolitoare a Craiovei.

„Am intervenit pe şoseaua de centură a Craiovei pentru fluidizarea traficului. Ne-am adresat conducătorilor auto să reducă viteza din cauza vizibilităţii reduse”, a declarat Paul Boruz de la IPJ Dolj.

Intervenţia pompierilor a fost una extrem de dificilă din cauza vântului puternic. Incendiul nu s-a extins la casele din zonă şi nimeni nu a fost rănit.

Şi pompierii din Braşov au avut o misiune grea. Câteva sute de tone de paie depozitate pe un câmp au ars. Pagubele proprietarului se ridică la 25.000 de euro. Pentru a se asigura că focul nu se reaprinde, pompierii au verificat fiecare balot de paie în parte şi au rămas să supravegheze zona peste noapte.