Incendiu puternic în Giurgiu. Trei minori şi un bătrân de 86 de ani au ajuns la spital

Patru persoane, dintre care trei copii și un bătrân, au ajuns, sâmbătă seara, la spital în urma unui incendiu care a cuprins apartamentul unui bloc din Giurgiu. Oamenii legii ajunși la fața locului au stabilit faptul că incidentul a fost provocat.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 06:23
Incendiu puternic în Giurgiu. Trei minori şi un bătrân de 86 de ani au ajuns la spital

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, focul s-a manifestat la un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de patru nivele.

Citește și: Capitala ar putea intra în carantină. Orban: „Dacă se depăşeşte rata de 3 la mie. În acel caz, şi şcolile trec în online”

Toți locuitorii din bloc au fost evacuați de urgență, din cauza temperaturii ridicate provocate de flăcări. În urma incendiului, trei minori cu vârste de trei, șase și 16 ani, dar și un bătrân de 86 de ani au fost transportați la spital fiind intoxicați cu fum.

„Prin 112 am fost anunţaţi aseară că la un apartament dintr-un bloc de locuinţe din municipiul Giurgiu, situat pe şoseaua Alexandriei, a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de descarcerare care au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, într-unul dintre apartamentele de la etajul al treilea. În interior nu se aflau persoane, uşa fiind deschisă. Deoarece pe scară era foarte mult fum, iar temperatura era ridicată din cauza flăcărilor, pompierii au evacuat toţi locatarii din apartamentele situate la ultimele două etaje, iar locatarii de la parter şi primele două etaje s-au autoevacuat”, precizează sursa citată.

Pompierii au stabilit că, în urma incendiului, au ars mobilierul din interiorul apartamentului unde s-a manifestat incendiul, uşa de la intrare şi articole textile. De asemenea, a fost distrusă uşa şi au fost afectaţi pereţii şi tavanul garsonierei vecine.

Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că focul ar fi fost provocat intenţionat, astfel că la faţa locului au sosit şi echipaje de poliţişti care vor continua cercetările.