Incendiu puternic într-un bloc din Braşov. Oameni scoşi din apartamente pe geam de pompieri. Explozie într-un bloc şi la Vâlcea VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri după-amiază, într-un bloc din Braşov. Mai multe etaje au fost cuprinse de flăcări, iar câţiva oameni au fost scoşi din apartamente pe geam.

20 mai 2022, 23:19

Incendiu puternic într-un bloc din Braşov. Pompierii au intervenit de urgenţă pentru stingerea flăcărilor. Mai mulţi adulţi şi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiu într-un bloc din Braşov. O parte din locatari, evacuaţi pe geam de pompieri

Citeşte şi Incendiu la Parcul Naţional Văcăreşti. Suprafața afectată de flăcări, aproape jumătate de hectar

Potrivit primelor infomaţii, flăcările au cuprins mai multe etaje, iar o parte din locatari au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a putea ieşi din apartamente.

„40 persoane s-au autoevacuat iar 12 persoane au fost evacuate de către echipajele de intervenție. Aproximativ 30 de persoane au fost evaluate medical, dintre care 6 copii.”, informează ISU Braşov.

Iniţial, la faţa locului au intervenit trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj SMURD. Ulterior, pentru că flăcările s-au extins, ISU a decis să mai trimită două autospeciale de salvare la înălțime și 3 autospeciale cu apă și spumă.

Citeşte şi Incendiu într-un bloc cu 10 etaje din Bucureşti. A fost deschis dosar penal pentru distrugere

Explozie la Vâlcea de la oala cu untură

A uitat o oală cu untură pe aragaz și și-a distrus întreaga bucătărie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, fiind vorba doar de pagube materiale. Incidentul a avut loc în această seară, în jurul orei 21.42, în municipiul Râmnicu Vâlcea, Zona Nord (Elegant), pe Strada Doctor Hacman, bloc A1, scara B, etaj 9.

“La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă de lucru la înălțime, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ. Ajunși la fața locului, pompierii militari au evacuat locatarii de pe scara pe care se manifesta incendiul, după care au pătruns în apartamentul afectat. La fața locului au constatat că flăcările s-au declanșat în zona bucătăriei apartamentului situat la etajul 9” – precizează ISU Vâlcea.

Incendiul a fost lichidat rapid, după un sfert de oră. Exploxia și flăcările au fost afectate elementele de mobilier și electrocasnicele din bucătărie. De asemenea, au fost afectați pereții, prin afumare, dar și o fereastră care s-a spart.

Două persoane au suferit atacuri de panică și ușoare intoxicații cu fum, motiv pentru care au fost evaluate de echipajele SAJ și SMURD, persoanele în cauză refuzând ulterior transportul la spital.

“Din relatarile proprietarului locuinței, incendiul s-a declanșat în interiorul bucătăriei, după ce a uitat o cratiță cu untură pe aragazul aprins, căldura degajată ducând la spargerea geamurilor imitând producerea unei explozii” – mai menționează ISU Vâlcea.