INCENDIU PUTERNIC într-un hotel de lux din Dubai, în seara de REVELION. 16 persoane, rănite VIDEO

Un incendiu de amploare s-a declanșat joi seara într-un hotel de lux din Dubai, în apropiere de cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, înainte de a fi lansate artificiile pentru a marca trecerea în noul an, informează AFP, care citează poliția locală. 

RomaniaTV.net
31 dec. 2015, 18:46

Un incendiu masiv a izbucnit într-un imobil rezidenţial situat în centrul oraşului Dubai, în Emiratele Arabe Unite, chiar în piaţa în care urma să aibă loc un spectacol de artificii de Revelion.

UPDATE Autorităţile din Dubai încearcă să afle cauzele incendiului produs la hotelul de 63 de etaje, martori afirmând că au auzit mai multe explozii înainte de izbucnirea focului, în timp ce autorităţile au confirmat că 16 persoane au fost rănite în incident.

Potrivit martorilor, cu câteva secunde înainte de izbucnirea incendiului au fost auzite mai multe explozii la o terasă de la parterul clădirii. Autorităţile susţin însă că incendiul a izbucnit la etajul 20 al clădirii de 63 de etaje.

Pompierii şi procurorii din Emiratele Arabe Unite depun eforturi pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii incendiului. Guvernul din Dubai a anunţat că 16 persoane au fost rănite în timpul evacuării a mii de oameni din Hotelul de lux Address. Conform unor surse, o persoană a murit într-o busculadă produsă în timpul evacuării clădirii, dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.

UPDATE Cel puțin 16 persoane au fost rănite, dintre care 14 ușor, în incendiul uriaș care a izbucnit joi seară într-un hotel de lux din Dubai, a informat biroul de presă al guvernului din emirat, potrivit AFP. O persoană a fost victimă a unei crize cardiace, însă nu a decedat, și niciun copil nu a fost rănit, a adăugat biroul de presă într-un mesaj pe Twitter.

În ciuda incendiului uriaş, cerul Dubaiului a fost luminat de zeci de focuri de artificii după miezul nopții pentru a sărbători Anul Nou. Cele mai spectaculoase focuri de artificii au fost trase în jurul celui mai înalt turn din lume, Burj Khalifa — de 828 de metri—, unde s-au adunat mii de spectatori, dintre care numeroși turiști străini.

 

UPDATE  Incendiul de amploare care s-a declanșat joi seara la un hotel de lux din Dubai nu s-a soldat cu victime, iar ceremoniile de Anul Nou se vor desfășura în continuare, a anunțat un oficial al apărării civile, la postul de televiziune Al Arabiya, potrivit Reuters.

Un puternic incendiu a izbucnit la hotelul de cinci stele Address din centrul orașului Dubai în Emiratele Arabe Unite, înainte de a fi lansate artificiile pentru a sărbători trecerea în noul an. Artificiile urmau să fie aprinse în apropiere de turnul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a precizat pentru Reuters un martor de la fața locului.

Directorul general al Apărării civile din Dubai, generalul Rashed al-Matrouchi, a precizat că flăcările nu au afectat semnificativ interiorul hotelului, conform AFP. De asemenea, acesta a subliniat că nu sunt victime. Oamenii care se aflau în hotel în momentul izbucnirii incendiului au fost evacuați.

Martorii prezenți la fața locului au afirmat că flăcări imense au cuprins pereții exteriori ai hotelului. Una dintre persoanele de la fața locului a precizat pentru AFP că incendiul s-a declanșat la puțin timp după ora locală 21.30 (17.30 GMT) și că s-a extins rapid.

_________________________________________________________________

„Un incendiu a fost semnalat la hotelul Address Downtown. Autoritățile sunt la fața locului pentru a gestiona acest incident”, a anunțat biroul de presă guvernamental din Dubai pe Twitter.

Clădirea a fost mistuită de flăcări chiar în ajunul Anului Nou, iar la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri. Incendiul a avut loc în timp ce oraşul se pregătea să întîmpine noul an, iar momentan cauza incidentului este ncelară.

Flăcările s-au extins pe 20 de etaje ale hotelului Address Downtown şi momentan nu se ştie dacă sunt victime.

Reprezentanţi ai lanţului hotelier au transmis pe Twitter că pompierii au ajuns la faţa locului şi se luptă pentru a stinge incendiul.

În apropiere ar urma să aibă loc un amplu spectacol de artificii de Revelion.