Incendiu puternic la Buzău. A fost emis RO-ALERT

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la un depozit de deşeuri electrice şi electronice din Buzău. A fost emis mesaj RO ALERT.

19 ian. 2021, 12:19

Incendiu puternic la Buzău. UPDATE. „Estimări meteorologice privind evoluția norului de fum din zona municipiului Buzău, pentru data de 19 ianuarie 2021.

Intervalul orar 13:00 – 23:00

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului Buzău se apreciază că în cursul acestei zile vântul va sufla slab și moderat, cu scurte intensificări (30…40 km/h) și se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est.

În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi variabil și nu se vor semnala precipitații”, anunţă ANM.

Un depozit de deșeuri electrice și electronice a fost cuprins de flăcări. Fumul negru a putut fi văzut de la kilometri distanță

Incendiu puternic la Buzău. Pompierii intervin

Citeşte şi Incendiu puternic în Neamț. Un bebeluș de 5 luni a murit, alți trei minori au fost evacuați

Pompierii acționează pentru stingerea cu 8 mașini. Se ia în calcul suplimentarea forțelor de intervenție din județele învecinate.

„Arde în curtea societății pe o suprafață de 400 metri pătrați materiale reciclabile cu degajări mari de fum. Direcția vântului se îndfreaptă către oraș motiv pentru care am emis mesajul Ro alert. În momentul de față avem la fața locului 4 echipaje cu apă și spumă, autoscară și o ambulanță SMURD, Capacitatea de intervenție se va mări în cel mai scurt timp. Nu există pericol de explozie în momentul de față și nici persoane rănite nu avem”, a declarat purtătorul de cu vânt al ISU Buzău, lt. Vasile Prahoveanu, potrivit opinia de buzău. 

A fost emis şi un mesaj Ro Alert.

„Incendiu major cu degajare mare de fum la ROMRECYCLING Sos. Pogoanele (Zona Industrială municipiul Buzău

Ocoliți, evitați zona. Lăsați căi de  acces libere pentru accesul forțelor de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități, inclusiv a celor care prewsupun evacuarea din zona expusă restricții rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire.”, scrie în mesajul emis.


loading...