Incendiu PUTERNIC la marginea unei păduri. Pompierii intervin cu lopeţi, cazmale, mături şi sape

Pompierii militari din cadrul Pichetului Târgu Lăpuş încearcă de mai multe ore să stingă un incendiu izbucnit, luni, la marginea pădurii din cătunul Bloaja ( Munţii Lăpuşului).

RomaniaTV.net
29 iul. 2013, 15:56
Incendiu PUTERNIC la marginea unei păduri. Pompierii intervin cu lopeţi, cazmale, mături şi sape

Un incediu puternic a izbucnit, luni, la marginea pădurii din cătunul Bloaja ( Munţii Lăpuşului).  Potrivit Agerpres, sunt afectate de flăcări doar vegetaţia uscată, jnepenişul şi tufele.

La locul incendiului s-au deplasat silvicultori şi angajaţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă ai comunei Cerneşti, iar din primele informaţii rezultă că, suprafaţa afectată de incendiu este greu accesibilă, terenul pietros, specific celui de turbă, care favorizează arderile subterane, respectiv izbucnirea flăcărilor în alte zone ale terenului.

„Flăcările nu au ajuns în zona de pădure”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

Comandantul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş, locotenentul Radu Bodea, împreună cu cinci pompieri militari a ajuns la faţa locului. Intervenţia este dificilă întrucât terenul nu permite accesul cu autovehicule, pompierii încercând să stingă şi să oprească răspândirea focului doar cu lopeţi, cazmale, mături şi sape.

Pompierii militari sunt în căutarea unei surse de apă pentru a face posibilă alimentarea cu apă a unor motopompe de intervenţie.