Incendiu puternic la o fermă de animale din Constanţa

Mii de baloţi de paie şi lucernă au ars ca o torţă, luni noaptea, la o fermă din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu. Doar intervenţia rapidă a pompierilor şi localnicilor a făcut ca flăcările să nu ajungă şi la animale. Primele date ale anchetei arată că focul a fost pus intenţionat. Poliţiştii urmează să îl identifice pe făptaş.

08 dec. 2015, 12:26
Incendiu puternic la o fermă de animale din Constanţa

Aproape de miezul nopții s-a dat alarma la o fermă din localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu. Un incendiu puternic a cuprins mii de baloți de paie și lucernă. Flăcările au înghițit furajele în câteva minute, sub privirile îngrozite ale proprietarilor, potrivit reporterntv.ro.

Au ars aproximativ 3-4.000 de baloți. S-a intervenit cu 4 autospeciale. Cauza incendiului este în curs de stabilire, a declarat un pompier„, a declarat un pompier.

În ajutorul echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au sărit zeci de localnici. Aceștia s-au mobilizat rapid și au cărat apă cu gălețile de la un siloz aflat în apropiere. Pentru că focul se propaga cu repeziciune a fost nevoie și de intervenția unui utilaj care să îndepărteze baloții de paie și lucernă astfel încât să poată fi lichidat incendiul.

Oamenii din zonă sunt convinși că focul a fost pus intenționat. De altfel, în urma primelor verificări, și pompierii au stabilit acest lucru. Proprietarii fermei spun că au investit zeci de mii de lei în hrana animalelor. Acum vor fi nevoiți să cumpere alte furaje pentru iarnă.

Polițiștii au deschis o anchetă și urmează să îi identifice pe cei care au dat foc baloților de paie.

Citeşte şi INCENDIU PUTERNIC în Suceava. Flăcările au cuprins o magazie unde erau butelii cu gaz şi oxigen VIDEO