Incendiu violent la o hală din Ştefăneşti. Şase persoane au fost rănite UPDATE

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o hală de pe Şoseaua Ştefăneşti, în judeţul Ilfov, unde sunt mase plastice şi material lemnos. Patru persoane au fost rănite, potrivit România TV. Pompierii au luptat cu flăcările timp de 3 ore, înainte de a reuşi să lichideze incendiul.

RomaniaTV.net
09 nov. 2016, 08:47
Incendiu violent la o hală din Ştefăneşti. Şase persoane au fost rănite UPDATE

UPDATE: Șase persoane au fost rănite miercuri în incendiul produs la o hală de pe șos. Ștefănești, una dintre ele fiind internată în prezent pe Secția de arși grav a Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală, cu arsuri de căi aeriene superioare, fiind intubată.

„Au fost șase persoane rănite. Doi (răniți — n.r.) au fost duși la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, trei la Spitalul Floreasca, iar un altul s-a prezentat singur la Floreasca. Patru răniți se află la Floreasca. Trei dintre aceștia vor rămâne internați în Secția de chirurgie plastică, având doar arsuri la nivelul feței. Cel de-al patrulea pacient, rănit mai grav și care avea semne de arsuri de căi aeriene superioare dar și arsuri mai grave la nivelul feței și al cavității bucale, a fost intubat și este internat în Secția de arși grav”, a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a precizat, la rândul său, că cei doi tineri aduși în unitatea medicală prezintă arsuri pe 7-8% din suprafața corpului.

„Avem doi tineri de 23 și 28 de ani, arși în proporție de 7-8%. Este și medicul ORL-ist să îi consulte să vadă dacă sunt arsuri de căi respiratorii, nazale. În prezent, sunt evaluați”, a spus reprezentantul spitalului. Cei doi nu au fost încă internaţi şi aşteaptă încă să li se găsească paturi, informează România TV, fapt confirmat şi de Ministerul Sănătăţii.

UPDATE: Incendiul izbucnit miercuri la hala de pe Şoseaua Ştefăneşti, din judeţul Ilfov, unde erau depozitate materiale plastice pentru reciclare, a fost stins de pompieri după aproximativ trei ore. După izbucnirea incendiului, în zona halei s-a degajat foarte mult fum şi exista riscul ca focul să se extindă şi la o altă hală aflată în apropiere. Pompierii au realizat un dispozitiv circular şi au intervenit atât pentru stingerea incendiului din hală, cât şi pentru limitarea extinderii flăcărilor.

O hală cu o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi a fost cuprinsă de flăcări, iar pompierii au intrvenit cu 14 autospeciale de stingere şi o autoscară. La locul incendiului au fost trimise şi şase ambulanţe SMURD şi un echipaj de la Detasament Special de Salvatori.

În interiorul halei ard generalizat mase plastice şi material lemnos, iar flăcările riscă să se extindă la o altă hală aflată în apropiere.

În urma incendiului au fost rănite patru persoane, care au fost preluate de echipaje SMURD. Victimele, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, au arsuri la faţă şi mâini. Doi dintre ei au ajuns la Spitalul Pantelimon şi alţi doi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Din informaţiile iniţiale, alte două persoane s-ar fi aflat în continuare în hală.

Citeşte şi Incendiu violent la Sibiu. Mansarda unei case a luat foc