Incendiu puternic la o mănăstire din Constanţa. Pompierii au cerut întăriri din alte judeţe

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea, judeţul Constanţa, a fost cuprinsă, miercuri, de flăcări. Pentru stingerea focului au fost chemaţi în sprijin şi pompieri din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

20 oct. 2021, 21:10
Incendiu puternic la o mănăstire din Constanţa. Pompierii au cerut întăriri din alte judeţe

Incendiu puternic la o mănăstire din judeţul Constanţa. Este vorba despre Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea. Acoperişul lăcaşului de cult a fost cuprins de flăcări.

Incendiu puternic la o mănăstire din Constanţa

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la acoperişul unei clădiri Mănăstirii Izvorul Tămăduirii, din Agigea, judeţul Constanţa. Peste 30 de pompieri s-au luptat cu flăcările.

Pentru stingerea focului au fost chemaţi în sprijin şi pompieri din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

„La faţa locului intervin cinci autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări, două echipaje SMURD tip B, o cisternă, iar de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa urmează să sosească în sprijin câte o autospecială de stingere. Totalul efectivelor care intervin la această oră este 34 de pompieri din cadrul ISU Constanţa, urmând să mai sosească încă 8 pompieri”, au transmis reprezentanţii ISU Constanţa, potrivit Mediafax.

Cladirea unde se manifestă incendiul are două etaje şi mansardă şi are o suprafaţă de aproximativ 400 mp.

Citeşte şi Incendiu de proporţii într-un bloc din Dâmboviţa. Locatarii au fost evacuaţi de urgenţă

Mănăstirea Dumbrava, care adăpostește un centru pentru copii orfani, afectată de incendiu

Mănăstirea Dumbrava, din județul Alba, a fost afectată de un incendiu care a izbucnit în grajdul de 200 de metri pătrați, distrus în întregime de flăcări.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), o anexă din incinta Mănăstirii a luat foc.

Incendiul a distrus grajdul, fiind afectată o suprafaţă de 200 metri pătraţi.

Citeşte şi Un incendiu cumplit a izbucnit într-un bloc din Brașov. O persoană a murit

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la grajdul Mănăstirii. La momentul de faţă, incendiul este localizat şi se lucrează la stingerea acestuia. Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 mp”, se precizează în informarea ISU Alba. Un echipaj de pompieri de la Aiud a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Mănăstirea Dumbrava deține un centru pentru îngrijirea copiilor orfani, care găzduiește 130 de copii, datorită implicării preotului Vasile. Părintele Vasile a ridicat pentru copii şi o brutărie şi mai are grijă şi de 60 de bătrâni, lăsaţi de rude pe drumuri, relatează Alba24.