Incendiu puternic la Spitalul de Copii din Timişoara. PLAN ROŞU de intervenţie, zeci de micuţi au fost evacuaţi de urgenţă

Alertă la spitalul de urgență "Louis Țurcanu" din Timișoara, unde a izbucnit un incendiu. A fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de copii speriați au fost evacuați în miez de noapte împreună cu mamele lor și personalul medical. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale.

18 sept. 2022, 08:05
Incendiu puternic la Spitalul de Copii din Timişoara. PLAN ROŞU de intervenţie, zeci de micuţi au fost evacuaţi de urgenţă

Incendiu puternic la Spitalul de Copii din Timişoara. UPDATE: A fost stabilită cauza degajărilor de fum de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, acesta provenind de la un aparat de purificare a aerului cară s-a defectat în timp ce era folosit.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”,  transmite ISU Timiş.

Alarma s-a dat în jurul orei 1.00, atunci când angajaţii de la Secția de Pediatrie au simțit miros de fum şi au sunat la 112.

Incendiu la Spitalul de Copii din Timişoara. Zeci de pacienţi evacuaţi în miez de noapte

Citeşte şi Incendiu puternic la Arad. Energia electrică şi gazul s-au oprit automat înainte de venirea pompierilor

Copiii internati la Sectia de Oncologie – Hematologie, aflata la etajul 1, si in cea de Pediatrie au fost treziti din somn de fumul inecacios.

Pompierii, politistii, jandarmii si echipaje medicale SMURD si SAJ au intervenit rapid cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscari S42, 2 ambulanțe SMURD B, 1 amulanta SMURD tip C, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentelor 1 si 2 de pompieri Timisoara, 2 ofiteri, 20 subofiteri.

La sosirea echipajelor de intervenţie existau degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 si 2.

42 de copii au fost evacuaţi de urgenţă împreună cu mamele lor. Aceştia erau internati atat in saloanele de la etajul 1, cat si in cele aflate la nivelul 2. Micuţii au fost scosi din cladire inveliti in pături. Aceştia au fost transferaţi la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Timisoara şi în celelalte sectii ale Spitalului Louis Turcanu. De asemenea, doi copii au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, erau infectati cu COVID, potrivit opiniatimişoarei.ro.

Pompierii au declanşat Planul Roşu de intervenţie şi au reuşit să stingă flăcările înainte ca cineva să fie rănit.

Cel mai probabil cauza incendiului a fost un scurtcircuit care s-a produs la o statie de tratare a aerului veche de aproape 10 ani de zile.

Pompierii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului.

Citeşte şi Incendiu puternic la o biserică din Sălaj. Pompierii intervin pentru stingerea focului