INCENDIU URIAŞ ÎN DUBAI: Un fotograf s-a atârnat în gol pentru a scăpa de flăcări

Publicat: Vineri, 01 Ianuarie 2016 10:45 // Actualizat: Vineri, 01 Ianuarie 2016 10:45 // Sursa: romaniatv.net

Un fotograf s-a legat cu o coardă la etajul 48 și a rămas atârnat în gol o jumătate de oră pentru a scăpa de imensul incendiu al unui hotel de lux din Dubai în noaptea de Anul Nou, relatează AFP.

Incendiul, care a făcut 16 răniți potrivit unui prim bilanț, a avariat hotelul de cinci stele The Address Downtown, situat într-un zgârie-nor de 63 de etaje în centrul Dubaiului, nu departe de cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 de metri), în timp ce mii de persoane, printre care numeroși turiști, se adunau în cartier pentru a sărbători trecerea în anul 2016.

Fotograful, care a dorit să își păstreze anonimatul, a declarat că se afla cu un prieten pe un balcon al hotelului, într-o parte a clădirii rezervată personalului, ca să facă fotografii pentru ziarul său uriașelor focuri de artificii de Anul Nou.

"E un incendiu", a strigat prietenul său fugind spre cea mai apropiată ieșire, în timp ce fotograful se uita în exterior și vedea "fumul care se îndrepta spre balcon".

Aflat în imposibilitatea de a ști ce se întâmplă în interiorul clădirii și temându-se să nu moară intoxicat de fum, și-a dat seama că "singura opțiune" pentru a supraviețui era să se agațe de balcon și să aștepte eventualele echipe de salvare.

INCENDIU PUTERNIC într-un hotel de lux din Dubai, în seara de REVELION. 16 persoane, rănite VIDEO

"Am văzut o coardă foarte rezistentă" atașată la o platformă exterioară utilizată de spălătorii de geamuri ai hotelului. "Am desfăcut vreo 30 de metri de coardă, am legat-o de cureaua mea și de echipamentul foto și am coborât din balcon", a mai povestit el.

Coarda "m-a salvat", a continuat fotograful. "Nu știam ce se întâmplă mai jos. Mi-a fost teamă să nu leșin din cauza fumului", a adăugat el. Un singur zid a separat balconul său de flăcări. "Focul era foarte aproape de mine", a declarat el.

Fotograful a început să își alerteze colegii prin telefon și mesaje scrise, cerându-le să contacteze echipele de salvare.

După mai bine de o jumătate de oră, a fost cules teafăr și nevătămat de o echipă a apărării civile venită la etajul 48, apoi însoțit prin clădirea plină de fum până la parter.

"Cred că sunt singura persoană care a rămas atât de mult timp" în hotel, a ținut să adauge fotograful.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
incendiu incendiu Dubai incendiu hotel dubai
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 ian 01:36
...în hotel, a ținut să adauge fotograful. Sursa. www.romaniatv.net ...
01 ian 11:04
... Un fotograf s-a legat cu o coardă la etajul 48 și a rămas atârnat în gol o...
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H