Incendiu uriaş într-o piaţă din Moscova. Centrul capitalei ruse, acoperit de fum gros

Un incendiu de amploare în izbucnit duminică, 20 noiembrie, în jurul orei 15.00, la un depozit cu două etaje din piața Komsomolskaia din Moscova (cunoscuta si ca Piata Trei Gari), scriu agenția TASS și ziarul Kommersant.

20 nov. 2022, 16:38
Incendiu uriaş într-o piaţă din Moscova. Centrul capitalei ruse, acoperit de fum gros

Incendiu la Moscova. Incendiul a izbucnit într-un mare depozit de cărămidă din centrul Moscovei, în apropiere de trei gări feroviare ce leagă capitala Rusiei de mai multe mari oraşe din ţară, inclusiv Sankt Petersburg (nord-vest), a anunţat Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă, informează France Presse, citată de Agerpres.

Suprafața afectată de foc este de aproximativ 2.000 mp. Pompierii au reusit să salveze şapte persoane care au ramas blocate într-un depozit de flori, s-a anunţat pe canalul de Telegram rusesc Baza.

În stingerea incendiului au fost implicate trei elicoptere Ka-32 ale Centrului de Aviație din Moscova. În total, 80 de pompieri cu 20 de echipamente, autospeciale de stingere și scări sunt la fața locului.

Potrivit imaginilor difuzate de rețelele sociale, fumul este gros și se poate vedea de la mare distanță.

Împrejurările incidentului și informațiile despre victime sunt în curs de clarificare. Nu este afectat traficul”, a informat Departamentul de Transport Metropolitan din capitala Rusiei.

Locuitorii din zonă spun că există un miros persistent de sulf. Un laborator mobil operează la locul situației de urgență pentru a măsura aerul pentru excesul de substanțe nocive.

Compania rusă de căi ferate (RZD) a asigurat că incendiul „nu ameninţă călătorii şi nu afectează funcţionarea trenurilor”, potrivit agenţiei publice de presă RIA Novosti