Incendiu uriaş, pericol major de explozie. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă

Pericol major de explozie miercuri la Mihăileşti, acolo unde în urmă cu 11 ani 18 oameni au murit în cea mai mare tragedie care a avut loc vreodată pe șoselele României. Un incendiu violent izbucnit acum la sediului APIA din localitate a fost pe punctul de a ajunge la rezervorul de butan de la care este alimenattă centrala instituţiei. Intervenţia pompierilor a fost contracronometru.

12 aug. 2015, 13:32
Incendiu uriaş, pericol major de explozie. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă

Un incendiu violent izbucnit la o anexă a sediului APIA din Mihaileşti a mistuit acoperişul şi etajul clădirii.

Potrivit adevarul.ro, incendiul s-a extins rapid din cauza vântului, care a suflat cu putere, la acoperişul clădirii. Oamenii s-au speriat tare şi au fugit care încotro pentru că ştiau că se poate întâmpla o nenorocire. Oamenii au sunat la 112 să anunţe incendiul care ameninţa să se extindă şi la locuinţe. De asemenea, flăcările ameninţau să ajungă la rezervorul de butan cu care se alimenta centrala termică a instituţiei. Recipientul de gaz se afla la doar 20 de metri de imobil. 

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă şi au lichidat focul care mistuise deja o suprafaţă însemnată din etaj şi acoperiş. Clădirea în care funcţionează sediul APIA din Mihăileşti fusese dată în folosinţă în urmă cu trei ani după ce instituţia a investit sume importante pentru refacerea imobilului care era o ruină. Instituţia deserveşte agricultorii din şapte comune învecinate.

Anchetatorii trebuie să stabilească exact cauza incendiului iar funcţionarii de la APIA vor fi nevoiţi să refacă documentaţia pentru câteva sute de agricultori sau fermieri care beneficiază de subvenţii de la stat.

Vezi şi: O casă din Michigan a fost aruncată în aer după ce o conductă de gaz a fost lovită de o maşină VIDEO