Incendiu violent: 36 de morţi în incendiul de la o fabrică din China VIDEO

Un incendiu într-o fabrică din centrul Chinei a făcut cel puţin 36 de morţi şi doi dispăruţi, a transmis marţi agenţia oficială Xinhua, citând autorităţile locale, scrie AFP.

22 nov. 2022, 08:38

Treizeci şi şase de persoane au fost ucise şi două sunt date dispărute în urma unui incendiu izbucnit la o fabrică din centrul Chinei, a anunţat marţi presa de stat, citând autorităţile locale.Incendiul a avut loc luni după-amiază „la o fabrică din oraşul Anyang, în provincia Henan din centrul Chinei”, a anunţat agenţia de presă Xinhua, fără a oferi mai multe detalii, potrivit AFP.

Avion prăbuşit într-o zonă locuită. Din păcate, nu există supravieţuitori. Primele imagini de la la locul tragediei VIDEO
Presa de stat a precizat că serviciile de salvare au primit primele informaţii despre un incendiu la ora 16:22 (0822 GMT) la Kaixinda Trading Co. „După ce a primit alarma, detaşamentul municipal de salvare a pompierilor a trimis imediat forţe la faţa locului”, a raportat CCTV. „Unităţile de securitate publică, de intervenţie în caz de urgenţă, administraţia municipală şi unităţile de alimentare cu energie electrică s-au grăbit la faţa locului în acelaşi timp pentru a efectua lucrări de urgenţă şi de salvare”, a precizat acesta, adăugând că incendiul a fost stins până în jurul orei locale 23:00.

Pe lângă morţi şi dispăruţi, două persoane se află în spital cu răni care nu le pun viaţa în pericol, a adăugat CCTV.

Autorităţile au declarat că au fost reţinuţi „suspecţi criminali” în legătură cu incendiul, dar nu au oferit detalii suplimentare.

Accidentele industriale sunt frecvente în China din cauza standardelor de siguranţă slabe şi a corupţiei în rândul oficialilor însărcinaţi cu aplicarea acestora.

O nouă „operaţiune specială” îngrijorează mapamondul. Turcia şi Siria se bombardează reciproc

În iunie, o persoană a fost ucisă şi o alta rănită într-o explozie la o uzină chimică din Shanghai. Incendiul de la o uzină Sinopec Shanghai Petrochemical Co. din cartierul periferic Jinshan a trimis nori groşi de fum peste o zonă industrială vastă, în timp ce trei incendii au ars în locaţii separate, înnegrind cerul iar anul trecut, o explozie de gaz a ucis 25 de persoane şi a redus la ruine mai multe clădiri în oraşul central Shiyan.

În martie 2019, o explozie la o fabrică de produse chimice din Yancheng, situată la 260 de kilometri de Shanghai, a ucis 78 de persoane şi a devastat case pe o rază de câţiva kilometri. Cu patru ani înainte, o explozie gigantică în nordul oraşului Tianjin, la un depozit de produse chimice, a ucis 165 de persoane, fiind unul dintre cele mai grave accidente industriale din istoria Chinei.