Incendiu violent în zona de nord a Bucureştiului. Bloc cuprins de flăcări uriaşe! VIDEO

Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă seara, în Sectorul 1 al Capitalei, în apropiere de Casa Presei Libere. Un bloc aflat în construcţie a fost curprins de flăcări uriaşe.

11 sept. 2021, 21:45

Incendiu violent în zona de nord a Bucureştiului. Pompierii au acţionat la înălţime cu o autoscară. Militarii au intervenit la ultimul nivel şi au acţionat pentru stingerea focului.

„În acest moment nu mai arde cu flacără, o parte din autospeciale vor fi retrase din dispozitiv”, au precizat pompierii.

La faţa locului au fost trimise nu mai puţin de 11 autospeciale şi două autoscări pe strada Parcului nr. 20.

Din primele informaţii, flăcările au înghiţit un bloc aflat în construcţie, aflat la mică de distanţă de un alt imobil ce a fost dat în folosinţă de câteva luni.

Raed Arafat, prima reacţie despre incendiul de pe strada Parcului:

„Nu știm cauza”

„Este vorba de un bloc nelocuit unde la un etaj superior erau depozitate materiale, inclusiv butoaie cu smoala, care au luat foc. Nu stim cauza pentru care au luat foc. La fata locului sunt mai multe masini de pompieri, doua autoscari. Nu e nimeni in pericol, nu erau locatari in bloc. Pompierii fac tot posibilul sa lichideze incendiul. Am fost informat ca nu este pericol de extindere”, a spus Raed Arafat, şeful DSU,  la Antena 3.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu: Există un risc mult mai scăzut comparativ cu incidentele care sunt generate în instalațiile industriale, cum am mai avut, vorbim de o altă scală, mult mai mică. Există însă riscul de a avea explozii. Putem avea episoade de poluare generate de bătaia vântului, dar numai în zona din jurul acestei locații. Momentan, nu este un pericol pentru sănătatea publică, din câte am văzut pe monitorizare, dar e bine ca lumea din jur să stea cu geamurile închise.

Robert Turcescu, despre incendiul violent din strada Parcului 20: „O să ardem ca şobolanii. Avem de-a face cu multă inconştienţă”

Robert Turcescu locuieşte în acelaşi cartier în care a izbucnit incendiul. În direct la România TV, jurnalistul a spus că în „nu există hidranţi şi străzi de acces pentru pompieri”.

„Se construieşte mult şi prost. Nu există hidranţi şi străzi de acces pentru pompieri. E un exemplu de pericol pentru cei care locuim în Bucureşti!

Sunt locuitor al acestui cartier şi locuiesc la câteva sute de metri de incendiul care a izbucnit azi aici.

Acum jumătate de oră am ieşit din casă şi am văzut o coloană imensă de fum, un fum negru, îngrozitor la un bloc care se afla în construcţie, partea a doua a unui proiect imobiliar din strada Parcului 20”, a declarat Robert Turcescu.

Robert Turcescu: „Dacă bătea vânt, ardeau ca şobolanii!”

Jurnalistul susţine că „avem de-a face din nefericire cu multă inconştienţă”

„Un bloc era locuit de foarte mulţi oameni care s-au mutat de curând. Cum să se permiţi să se mute oamenii dacă la trei metri se construieşte?

Dacă bătea vânt, ardeau ca şobolanii!”, a declarat Robert Turcescu, în direct la România Tv.

Citeşte şi: Universitatea Politehnică Bucureşti, atacată de hackeri. Date personale ale unor studenți au fost extrase

Potrivit martorilor, au fost auzite şi explozii în zonă.

Incendiu violent în zona de nord a Bucureştiului, pe strada Parcului 20. Prima reacţie a pompierilor

„Incendiu produs pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat în construcție, str. Parcului, ard butoaie cu smoală şi carton bituminat, suprafața afectată aprox 500 mp.

Se acționează cu 11 autospeciale de stingere, 2 autoscări. Nu sunt victime. Sunt degajari insemnate de fum”, au transmis pompierii.

Citeşte şi: Incident şocant pe stadion! Fotbalist inconştient pe teren, după ce a fost lovit de un adversar

 


loading...
Partenerii noștri