Incendiu violent într-un bloc din Floreşti, de 1 mai. Zeci de persoane, evacuate de urgenţă

Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit duminică într-un bloc din Floreşti, judeţul Cluj. De 1 mai, pompierii au fost alertaţi să intervină şi în judeţul Giurgiu, unde flăcări uriaşe au distrus mai multe maşini într-un centru dezmembrări.

01 mai 2022, 18:36
Incendiu violent într-un bloc din Floreşti, de 1 mai. Zeci de persoane, evacuate de urgenţă
foto: zcj.ro

Incendiu violent într-un bloc din Floreşti, de 1 mai. A fost panică duminică după-amiză, după ce un apartament situat la etajul al doilea a fost cuprins de flăcări.

La faţa locului au intervenit pompierii cu cinci autospeciale pentru a lichida focul.

Cincisprezece persoane au ieşit din locuinţele lor, aflate în scara afectată de incendiu. Un bărbat cu arsuri pe faţă şi braţe a fost transportat la spital.

„15 locatari din apartamentele situate pe scara de bloc s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor. Flăcările au afectat un apartament situat la etajul 2 şi balcoanele situate la etajele 3 şi 4 de deasupra acestuia. Un bărbat ce prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare şi a feţei a primit primul ajutor calificat de la echipajul SAJ. Acesta a fost transportat la spital în stare de conştienţă şi cooperant”, a transmis ISU Cluj, potrivit News.ro.

Opt apartamente au ars, în urmă cu nicio lună, pe 7 aprilie, după un incendiu a izbucnit pe o stradă din comuna Florești.

Citeşte şi: Daily Mail: Vladimir Putin va fi operat de cancer, puterea va fi preluată temporar de Nikolai Patruşev, fost şef al FSB

Incendiu puternic la un centru de dezmembrări auto din Giurgiu. Trei rulote şi o maşină s-au făcut scrum

Un alt incendiu a avut loc, duminică, 1 mai, la un centru de dezmembrări auto din judeţul Giurgiu. Au ars în totalitate trei rulote şi un autoturism, iar parţial o dubiţă şi un alt autoturism.

”Incendiu la un centru de dezmembrări auto, în localitatea Săbăreni. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă”, a transmis, duminică, ISU Giurgiu.

Pompierii spun că incendiul s-a manifestat violent, la mai multe rulote şi autoturisme, dar nu s-au înregistrat victime. Au ars în totalitate trei rulote şi un autoturism, iar parţial o dubiţă şi un alt autoturism.

De asemenea, a fost afectat şi un solar aflat în apropiere, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.

”Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit (conductor/cablu electric defect sau neizolat corespunzător)”, au mai precizat reprezentanţii ISU Giurgiu.

Citeşte şi: Lupte grele pentru Insula Şerpilor. Ucraina atacă cu rachete, 42 de soldaţi ruşi au murit