Daily Mail: Vladimir Putin va fi operat de cancer, puterea va fi preluată temporar de Nikolai Patruşev, fost şef al FSB

Kremlinul a negat întotdeauna cu tărie că Putin are probleme medicale și se prezintă ca având o sănătate robustă, chiar dacă în ultimii ani a fost absent în mod misterios.

01 mai 2022, 18:29
Daily Mail: Vladimir Putin va fi operat de cancer, puterea va fi preluată temporar de Nikolai Patruşev, fost şef al FSB

De la începerea războiului, discuțiile despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin s-au intensificat. Acest fenomen poate avea legătură cu propaganda de război, dar suspiciunile despre o suferință fizică a liderului de la Kremlin s-au relansat după apariția publică alături de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, de săptămâna trecută, dar şi un filmuleţ alături de preşedintele din Belarus.
Înainte de începerea războiului, au existat informații conform cărora Vladimir Putin face tratament împotriva Parkinson. Președintele Rusiei și-a proiectat  mereu imaginea unui bărbat puternic, pasionat de sport, capabil să conducă țara.

Citeşte şi Vladimir Putin suferă crunt. Gestul făcut joi, care l-a dat de gol pe liderul de la Kremlin VIDEO

Încă din luna martie, presa internațională a publicat informații conform cărora Vladimir Putin ar suferi de o formă a bolii Parkinson, aceasta fiind un efect secundar al unui intens tratament cu steroizi, prescriși pentru a stopa evoluția unui cancer tiroidian.

Sănătatea liderului de la Kremlin este cel mai bine păzit secret, dar agenții de informații din Occident analizează ieșirile publice ale președintelui Rusiei și fac rapoarte despre starea acestuia de sănătate. Conform unor monitorizări ale agențiilor de informații, Vladimir Putin a fost vizitat în ultimul an de 35 de ori, la reședința sa din Soci, de chirurgul Evgheni Selivanov, de la Spitalul Clinic Central din Moscova.

Ultima speculaţie cu privire la starea de sănătate a lui Putin apare în tablodiul britanic Daily Mail. Vladimir Putin ar putea fi nevoit să renunțe pentru câteva zile la controlul asupra războiului din Ucraina, deoarece urmează să fie operat de cancer, a afirmat o ‘sursă de la Kremlin’, relatează publicația britanică, deşi este puţin probabil ca Vladimir Putin să nu fie figura centrală la parada militară din 9 mai.

Se pare că dictatorul rus îl va numi pe Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului rus de Securitate și fost șef al FSB, care va prelua controlul invaziei în timp ce Putin va fi operat.

Patrușev, în vârstă de 70 de ani, este considerat un arhitect cheie al strategiei de război de până acum – și omul care l-a convins pe Putin că neonaziștii au pătruns în aparatul de stat kievean.

Afirmațiile extraordinare au apărut pe popularul canal Telegram General SVR, care spune că sursa sa este o figură bine plasată la Kremlin.

Se pare că Vladimir Putin ar fi amânat intervenția chirurgicală, care acum nu va avea loc înainte de Ziua Victoriei, celebrată pe 9 mai, în Piața Roșie, în cinstea biruinței Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Vestea vine pe fondul speculațiilor că Putin va lansa un război total în Ucraina și va ordona mobilizarea în masă a bărbaților de vârstă militară, ceea ce reprezintă un risc politic considerabil.

‘Președintele rus Vladimir Putin suferă de cancer, iar probleme identificate în timpul ultimei sale examinări sunt asociate cu această boală’.

El suferă, de asemenea, de ‘boala Parkinson și de tulburare schizoafectivă’, care comportă simptome de schizofrenie, inclusiv halucinații și manie.

Kremlinul a negat întotdeauna cu tărie că Putin are probleme medicale și se prezintă ca având o sănătate robustă, chiar dacă în ultimii ani a fost absent în mod misterios.

 

Putin, grav bolnav? O filmare îl arată că tremură incontrolabil

Tremuratul mâinilor este un simptom al unor boli neurodegenerative precum Parkinson, tiroida hiperactivă, anxietate sau scleroza multiplă, scrie WebMD.

Cât de bolnav este, de fapt, Vladimir Putin? Ultimele imagini îl arată tremurând şi mergând cu dificultate VIDEO
Vladimir Putin a fost filmat zilele trecute într-o ipostază neobişnuită când l-a primit pe preşedintele Belarusului, Aleksander Lukaşenko. Preşedintelui rus îi tremurau incontrolabil mâinile.

Tremuratul incontrolabil poate fi declanşat şi din cauza momentelor de stres când persoana este epuizată psihic. Oricare ar fi diagnosticul, simptomele manifestate de liderul rus în ultimele luni arată că nu mai este apt medical pentru funcţia de preşedinte al Rusiei.