Incendiu violent într-un bloc din New York: 19 morţi, dintre care 9 copii VIDEO

Conform New York Times, incendiul a izbucnit într-un apartament duplex de la etajele doi şi trei şi deşi focul nu s-a extins, a fost fum în întreaga clădire.

09 ian. 2022, 23:15
Incendiu violent într-un bloc din New York: 19 morţi, dintre care 9 copii VIDEO

Incendiu violent în SUA. Cel puţin 19 persoane au murit, între care 9 copii, în urma incendiului izbucnit, duminică, într-un apartament din cartierul Bronx, din New York, informează BBC.

Blackout, toată ţara a rămas în întuneric. Ce spune Virgil Popescu despre o pană totală de curent în România

Alte 32 de persoane au fost trimise la spital, dintre care câteva sunt în stare critică, potrivit primarului New York-ului, Eric Adams. „Va fi unul dintre cele mai grave incendii din istoria noastră. Ştim că avem 19 persoane decedate, precum şi câteva în stare critică şi peste 63 de persoane rănite”, a declarat Eric Adams în direct la posturile de televiziune.

Noul primar al New Yorkului, un fost poliţist afro-american care şi-a preluat mandatul la 1 ianuarie, a vorbit despre o „adevărată tragedie, nu doar pentru Bronx şi oraş”.

În imaginile care circulă pe reţelele sociale se poate vedea cum flăcări uriaşe şi un fum negru şi gros ies printr-o fereastră a unei clădiri cu mai multe etaje situată în Bronx, imens cartier din nordul New Yorkului.

Comisarul departamentului de pompieri Daniel Nigro a declarat că au găsit victime „la fiecare etaj” al clădirii de 19 etaje, descriind acest incendiu ca fiind „fără precedent”.

Revolte în Kazahstan: 164 de morţi şi peste 5.000 de persoane au fost arestate în întreaga ţară

Incendiu de duminică a izbucnit la etajul doi sau al treilea în jurul orei 11:00, ora locală (16:00 GMT). Fumul s-a extins apoi la fiecare etaj, a declarat comisarul Nigro reporterilor.

„S-au găsit victime la fiecare etaj în casa scărilor şi au fost scoase în stop cardiac şi respirator”, a spus el.

Aproximativ 200 de pompieri au fost trimişi pentru a combate incendiul.

Un alt incendiu a făcut miercuri 12 morţi, printre care opt copii într-un cartier din centrul oraşului Philadelphia, statul Pennsylvania.

New York, un megalopolis cu nouă milioane de locuitori, suferă în diverse cartiere de o criză uriaşă a locuinţelor, cu clădiri uneori dărăpănate şi prost întreţinute, mai scrie AFP.