Incendiu violent la o mănăstire de măicuţe din Tulcea

Incendiu de proporţii la o mănăstire din Tulcea. Mai multe măicuţe au rămas fără adăpost după ce 12 chilii au fost cuprinse de flăcări. Din primele verificări s-a constatat că focul s-a aprins de la o sobă supraîncărcată cu lemne.

24 nov. 2014, 07:18
Incendiu violent la o mănăstire de măicuţe din Tulcea

Un incendiu puternic a izbucnit de la o sobă dintr-o chilie de la Mănăstirea Vovideni. În interior se afla maica stareţă, care deşi are 82 de ani şi este bolnavă s-a salvat în ultima clipă.

„Acolo erau trei chilii iniţial, una care încălzeşte două chilii, focurile la noi aşa sunt”, a povestit o măicuţă. 

Flăcările s-au extins cu repeziciune şi la celelalte chilii, iar 12 dintre acestea au fost distruse. Măcuţele rămase fără adăpost vor fi găzduite în celelalte chilii neafectate. Pompierii veniţi la faţa locului au fost depăşiţi de situaţie, aşa că au chemat mai multe autospeciale.

„E vorbă de o suprafaţă de aproximativ 200 de metri patrati, 12 încăperi destinate măicuţelor, cauza incendiului. Focul s-a manifestat violent având în vedere invelitoarea de stuf si elementele de tâmplarie din lemn”, a declarat Cristea Gugoaşă, ISU Tulcea, potrivit România TV.

Vecinii şi măicuţele au reuşit să salveze câteva icoane şi documente. Urmează să se stabilească acum cu exactitate de la ce s-a aprins focul.