Incendiu violent la spitalul de copii. S-a intervenit cu 10 maşini de pompieri, toate etajele au fost evacuate VIDEO

Spitalele nu ard doar în România. Din păcate, incendii violente la clădirile care ar trebui să vindece oameni, nu să îi transfere la secţia de arşi au loc în toată lumea.

06 iun. 2022, 23:06

Un incendiu uriaș a izbucnit la Spitalul de Copii din Gulberg din Lahore, Pakistan, a informat presa locală. Incidentul a fost confirmat de oficiali ai autorităţilor locale, a relatat Samaa TV din Pakistan. Incendiul a izbucnit în depozitul farmaciei de la etajul al treilea, unde au fost arse medicamente în valoare de milioane de rupii.

Până acum nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești în incident, deşi mai sunt răniţi internaţi, în special intoxicaţi cu fum. În timpul operațiunii de salvare, dxtrem de anevoiasă din cauza înălţimii, clădirea spitalului a fost evacuată.

Catastrofă umanitară, un incendiu devastator a provocat peste 49 de morţi şi 300 de răniţi. Focul continuă să mistuie vieţi VIDEO

Potrivit Departamentului de Pompieri, cel puțin șapte mașini cu apă şi spumă au fost trimise pentru a stinge incendiul. Între timp, mașini de pompieri suplimentare au fost convocate din tot orașul pentru a ajuta la stingere.

Pentru a controla situația, la fața locului au fost trimiși peste 40 de pompieri de la Departamentul de Pompieri și Salvare 112. Cauza incendiului rămâne neclară, se presupune că ar fi vorba de un scurtcicuit sau de un aparat medical supraîncălzit. Potrivit oficialilor, cauza incendiului va fi investigată după stingerea definitivă a incendiului.

Incendiu violent la o clădire de birouri. 120 de persoane au fost evacuate FOTO şi VIDEO
Cu câteva zile înainte, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au căzut în stare de inconștiență după ce un incendiu a izbucnit în subsolul unui magazin de lângă închisoarea Chowrangi din Karachi.

Ofițerul casei stației (SHO) Arshad Janjua de la secția de poliție a declarat că persoana care a murit era un angajat al magazinului, în timp ce printre cei trei care și-au pierdut cunoștința se afla şi un pompier.

ULTIMA ORĂ. Alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi. Fum la primul etaj al unităţii, la fix un an de la incendiu. Zeci de copii și părinți au fost evacuați
Ei au reușit să controleze 70% din incendiu până seara, a spus el. „Cu toate acestea, oficialii se confruntă cu dificultăți extreme, deoarece incendiul a izbucnit în subsol”, a spus el, adăugând că nu există căi de intrare sau de ieșire.

 

Potrivit SHO, incendiul s-a domolit oarecum, dar a izbucnit din nou în jurul orei 18:00, ceea ce a determinat autoritățile să cheme licitațiile de pompieri la fața locului.

„Incendiul a izbucnit din nou din motive necunoscute și s-a extins rapid, iar pompierii se străduiesc să-l stingă”, a adăugat ofițerul.

Decesele cauzate de incendii sunt frecvente în India şi Pakistan, iar incendiile pornesc adesea de la echipamente electrice necorespunzătoare sau învechite.