Incendiu violent la un centru de colectare a PET-urilor. A fost emis mesaj RO-ALERT

Un depozit de materiale reciclabile din zona Frasinu, la ieșire din orașul Buzău, a fost cuprins de flăcări, potrivit reprezentanților ISU. Focul s-a extins la două TIR-uri din apropiere.

28 apr. 2021, 06:37
Incendiu violent la un centru de colectare a PET-urilor. A fost emis mesaj RO-ALERT

A fost emis mesaj RO-ALERT. Incendiul izbucnit, marţi seară, la un depozit de materiale reciclabile aflat în zona industrială a municipiului Buzău a scăzut în intensitate, deşeurile arzând mocnit, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a soldat cu distrugerea unei hale şi a două autotrenuri aflate în apropierea acesteia, iar pentru stingerea flăcărilor au fost angrenate importante forţe şi mijloace de intervenţie.

„În momentul sosirii la faţa locului, s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, la o hală de depozitare a materialelor reciclabile, pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp, afectând şi două autotrenuri aflate în proximitatea acesteia, existând totodată şi riscul de extindere la o altă construcţie din vecinătate. Având în vedere gravitatea situaţiei, intervenţia a fost suplimentată, în total participând la misiune peste 30 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere cu apă, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Buzău şi două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Prahova. Datorită numărului mare de forţe angrenate la faţa locului şi a mobilizării prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid, eliminându-se riscul de propagare a acestuia la vecinătăţi şi oprind astfel flăcările din a produce pagube suplimentare”, afirmă reprezentanţii ISU Buzău.

Aceştia menţionează, totodată, că, în momentul de faţă, situaţia este sub control.

„Nu mai există alte pericolele la faţa locului, iar incendiul se manifestă cu o intensitate scăzută, arzând mocnit resturile deşeurilor reciclabile”, precizează reprezentanţii ISU Buzău.

 

Pompierii din Buzău au intervenit, marţi seară, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la un centru de colectare a PET-urilor, cu risc de extindere la alte imobile.

La faţa locului a ajuns, marţi seară, şi prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, relatează News.ro.

“Arde un depozit de materiale reciclabile a unui reciclator. Au intervenit autospeciale de la ISU, de la URBIS, de la Mizil şi Rm.Sărat. Nu sunt vicime. Materialul care arde e plastic şi hârtie. Nu sunt riscuri ca incendiul să se mani extindă”, a declarat prefectul.

Incendiu puternic la un spital. Flăcările au izbucnit într-o cameră de depozitare din incinta unităţii medicale

Posted by Ionut Sorin Apostu on Tuesday, April 27, 2021

Întrebat dacă fumul negru ar putea genera o poluare în municipiul Buzău, Iordache a declarat: “Fumul nu se duce către municipiu. Se duce spre zona de sud a judeţului, probabil către Spătaru. A fost emis mesaj RO-ALERT. Era o linie de gaz care trecea pe câmp, dar a fost asigurată şi nu e risc de explozie”.

Hala aparține firmei Rompet – de colectare cartoane, hârtie și mase plastice (dar nu este din Grupul Green, unde a fost un incendiu teribil în iunie anul trecut).

Citeşte şi

Incendiu într-un spital Covid-19. 82 de persoane au murit alte peste 100 sunt rănite