Incendiul de la Cernobîl transformă Kievul în cel mai poluat oraş din lume. Capitala Ucrainei, acoperită de un nor gros de fum. VIDEO

Incendiile de pădure din zona de excluziune de la Cernobîl au determinat formarea unui nor gros de fum, care a ajuns până în capitala Ucrainei. Prin urmare, Kievul a devenit cel mai poluat oraş din lume, scrie Hotnews.ro.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 10:31

Kiev, oraș cu peste 3 milioane de locuitori, a fost lovit, iniţial, de o furtună de nisip. Fenomenul a fost urmat, apoi, de deplasarea unui nor gros de fum din direcţia zonei de excluziune de la Cernobîl, care a învăluit întreaga capitală.

Pe cale de consecinţă, cel mai mare oraş ucrainean a ajuns să ocupe un nedorit loc 1 în clasamentul celor mai poluate oraşe din lume, clasament întocmit de IQAir, o societate specializată în tehnologia calității aerului, cu sediul în Elveția.

Incendiile de pădure se află la circa 100 km de Kiev. Totuşi, autorităţile spun că „fenomenul nu reprezintă o amenințare chimică sau radiologică”. Observatori independenți au confirmat că nivelul de radiație în Kiev nu depășește limitele normale.

Oamenii de ştiinţă sunt şocaţi! Ce au descoperit pe pereţii reactorului nuclear de la Cernobîl: „Se hrănesc cu radiaţii”

Totuşi, autoritățile le-au cerut locuitorilor din Kiev să rămână în case și să țină ferestrele închise.

Un incendiu de pădure a izbucnit acum 15 zile în jurul centralei de la Cernobîl, pe fondul vântului puternic și a vremii neobișnuit de secetoase. Sute de pompieri, alături de avioane și elicoptere trimise la locul incendiului au reușit să ţină sub control flăcările, dar în zonă sunt mai multe focare.


loading...
Partenerii noștri