Incendiul de la Ferma Dacilor – Rămăşiţele celei de a opta victime au fost identificate. Aparţin fiului de 11 ani al lui Lucian Ene, decedat şi el

Procurorii prahoveni au încheiat cercetarea la faţa locului în urma incendiului care a mistuit Ferma Dacilor din satul Tohani. Al optulea cadavru a fost identificat.

06 ian. 2024, 10:57
Incendiul de la Ferma Dacilor – Rămăşiţele celei de a opta victime au fost identificate. Aparţin fiului de 11 ani al lui Lucian Ene, decedat şi el
Răsturnare de situație în dosarul

Rămăşiţele celei de a opta victime a incendiului de la Ferma Dacilor, din judeţul Prahova au fost identificate. Acestea aparţin fiului de 11 ani al lui Lucian Ene, apropiat al patronului pensiunii. Lucian Ene şi încă unul dintre fiii săi, au decedat şi ei în incendiu.

”Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată”, anunţau procurorii la sfârşitul anului trecut.
Vineri, a fost confirmată identitatea celei de a opta victime, Petru Ene, în vârstă de 11 ani, afirmă surse apropiate anchetei. Tatăl său, Lucian Ene, şi fratele Luca Ene, au murit şi ei în incendiu. Singurii membri ai familiei care au supravieţuit sunt mama şi Matei, fratele geamăn al lui Luca, ei suferind arsuri la nivelul feţei şi braţelor.

Drama trăită de patronul de la Ferma Dacilor. Fratele lui Cornel Dinicu a murit în condiții misterioase, în Spania

La puţin timp după incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Matei Ene a transmis un mesaj emoţionant pe reţelele de sociale: ”Mi-aş fi dat viaţa pentru voi”. ”Tata, ai fost eroul meu”, scrie băiatul, care lăsa de înţeles că a încercat să ia după el unul dintre fraţi, însă acesta nu l-a urmat.

Tata, ai fost eroul meu, eşti exemplu meu în viaţă, nu îmi vine să cred ca ai plecat aşa repede din viaţa mea, nu îmi văd viaţa fără tine. Petru, te iubesc nespus de mult, eşti frăţiorul meu şi mereu vei fi, eşti puterea mea şi sufletul meu. Luca, eşti geamănul meu, te iubesc cel mai mult, o parte din mine a murit odată cu tine, ţi-am zis sa vii după mine, nu înţeleg de ce te-ai oprit… M-aţi lăsat singur cu mama, o să am grija de ea, vă promit. Sunteţi familia mea şi va iubesc infinit, mi-as fi dat viaţa pentru voi. Drum lin către ceruri îngerii mei!”, scrie tânărul pe Facebook.

”Comunitatea Şcolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” este profund îndurerată să anunţe trecerea tragică în nefiinţă a fostului nostru elev, Luca Ene, şi a fratelui său mai mic, Petru Ene, elev în clasa a V-a B. Luca şi Petru au fost lumini strălucitoare în familia noastră şcolară. Vieţile lor au fost curmate tragic în incendiul devastator de la Ferma Dacilor, localitatea Tohani, judeţul Prahova. Într-un act de curaj şi iubire profundă, tatăl lor şi-a sacrificat viaţa încercând să-i salveze”, anunţa recent scoala la care învăţau cei doi copii decedaţi.
Cornel Dinicu, cel care administra Ferma Dacilor, se află, de miercuri seară, în arest preventiv, în timp ce ceilalţi doi administratori în acte ai firmei, Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, au primit mandate de arest la domiciliu.
Toţi trei au contestat măsurile preventive care îi vizează.

Citește și: Ipoteza mâinii criminale care a declanșat tragedia de la Ferma Dacilor, demontată de procurori! De la ce a izbucnit, de fapt, incendiul

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova confirmă, oficial, încheierea cercetării la faţa locului în dosarul incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.
EXCLUSIV România TV. Primele imagini din interiorul Fermei Dacilor după incendiul devastator. Dezvăluirea unui vecin privind mâna criminală

”În perioada 26.12.2023 – 28.12.2023, au fost efectuate activităţi de cercetare la faţa locului, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare formată din specialişti şi experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani (INSEMEX) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. Cercetarea la faţa locului a fost finalizată, procedându-se la asigurarea zonei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de unitatea de parchet, vineri după-amiază.

Incendiul de la Ferma Dacilor – Tribunalul Prahova a stabilit pentru 9 ianuarie termenul la care va fi judecată contestaţia la deciziile privind arestarea depuse Cornel Dinicu şi de doi administratori în fapt ai societăţii comerciale care deţinea pensiunea

Tribunalul Prahova

, instanţa ca va judeca contestaţiile depuse după decizia Judecătoriei Ploieşti de emitere a mandatelor de arestare pe numele celor trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor, a stabilit pentru 9 ianuarie termenul în acest dosar. Patronul pensiunii, Cornel Dinicu a contestat decizia prin care a fost arestat preventiv, în timp ce cei doi administratori din acte contestă mandatele de arestare la domiciliu în dosarul în care sunt cercetaţi pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Contestaţiile depuse de Cornel Dinicu, Adrian Ristin şi Adelina Ilie la decizia Judecătoriei Ploieşti de emitere a unor mandate de arestare pe numele lor, în dosarul deschis în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, vor fi judecate la Tribunalul Prahova.
Instanţa a stabilit termen data de 9 ianuarie în acest dosar. Cornel Dinicu, cel care a înfiinţat Ferma Dacilor şi care deţine, în fapt, complexul turistic, este arestat preventiv, în timp ce administratorii din acte, Adrian Ristin şi Adelina Ilie, se află în arest la domiciliu.

Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul care vizează incendiul produs în a doua zi de Crăciun, în care opt oameni, între care trei minori, au murit carbonizaţi.