Incendiul de la Piatra Neamț se poate întâmpla mâine în aproape orice alt spital din țară. Explicaţia lui Vlad Voiculescu

Ce s-a întâmplat acum la Piatra Neamț se poate întâmpla mâine în aproape orice alt spital din țară, afirmă fostul ministru al Sănătății și viitorul viceprimar al Capitalei, Vlad Voiculescu.

17 nov. 2020, 17:53
Incendiul de la Piatra Neamț se poate întâmpla mâine în aproape orice alt spital din țară. Explicaţia lui Vlad Voiculescu

Incendiul de la Piatra Neamț se poate întâmpla mâine în aproape orice alt spital din țară, este de părere fostul ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş, Vlad Voiculescu.

Incendiul de la Piatra Neamț. „Pe de o parte, trebuie să găsim cauzele punctuale din acel spital de la Piatra Neamț. Dar, deși e un accident, cum scria cineva zilele trecute, e ca și cum ai merge cu mașina pe contrasens, fără să ai ITP-ul, ușor alcoolizat. Asta este ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar.

Lucrurile nu sunt făcute cu cap și coadă de foarte multă vreme, aici vorbesc de investiții, de actul medical într-o buna măsură, lucrurile nu sunt făcute în mod profesionist, iar principalele cauze sunt politizarea și corupția”, a declarat Vlad Vloculescu pentru spotmedia.ro.

Citeşte şi: Situaţie cinică după tragedia de la Piatra Neamţ. Rudele victimelor decedate, puse să plătească taxa de îmbălsămare

 

Incendiul de la ATI Piatra Neamţ. Parchetul de pe lângă ICCJ anunţă primele rezultate ale anchetei de la spitalul din Piatra Neamţ

Ancheta desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost detaliată marţi într-un comunicat de presă. Organele de anchetă precizează că se lucrează încă la identificarea victimelor incendiului de la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ şi sunt audiate mai multe persoane.

„În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1.Au fost dispuse expertize și constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora.

2. Obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor.

Incendiul de la ATI Piatra Neamţ. Parchetul de pe lângă ICCJ lucrează la identificarea victimelor
3. A continuat activitatea de identificare a victimelor.4. Au fost efectuate noi audieri de martori.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul Ministerului Public

 


loading...