Situaţie cinică după tragedia de la Piatra Neamţ. Rudele victimelor decedate, puse să plătească taxa de îmbălsămare

Rudele persoanelor decedate în urma incendiului de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ nu îşi revin din şoc. Nici nu au ajuns să îşi plângă bine morţii, că oamenii au fost puşi să pltească taxa de îmbălsămare. Şi asta deşi conducerea spitalului anunţase prin intermediul unui mesaj pe Facebook că familiile decedaţilor sunt scutite de plata taxelor pwntru serviciile medico-legale.

RomaniaTV.net
17 nov. 2020, 13:16
Situaţie cinică după tragedia de la Piatra Neamţ. Rudele victimelor decedate, puse să plătească taxa de îmbălsămare

Tragedia Piatra Neamţ. Fiul unuia dintre decedaţii care au pierit sâmbătă a relatat prin ce a trecut până a reușit să ridice de la spital sicriul cu trupul neînsufleţit. Costel Teslaru a arătat și chitanța pe care a plătit-o la spital, ca să poată să-și ia mama și să o îngroape.

Tragedia de la Piatra Neamţ. Taxă pentru îmbălsămare, pentru a ridica trupul victimei

Pe chitanță e trecută suma de 146 de lei, plătită de Costel Teslaru pentru Frăsina Teslaru, dar bărbatul spune că a plătit 348 de lei: “Pentru îmbălsămare, restul suportă poliția. Acum nu pot să scot certificatul de deces din cauza unei ștampile”.

Spitalul Județean din Piatra Neamț a  postat un comunicat al Consiliului Director, pe contul de Facebook în care spune că familiile decedaţilor de la ATI au fost scutite de plătirea taxelor.

“Familiile decedaților de la ATI, scutite de contravaloarea serviciilor medico-legale Comitetul Director și Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au stabilit, în cursul zilei de luni, 16 noiembrie 2020, ca familiile persoanelor decedate în incendiul de pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă, de la sfârșitul săptămânii trecute, să fie scutite de plata taxelor aferente serviciilor medico-legale.

Membrii Comitetului Director și ai Consiliului de Administrație își exprimă profundul regret față de tragedia care a avut loc și transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, se arată în mesaj.

Potrivit Libertatea, conducerea spitalului a confirmat că rudele pacienților au plătit anumite taxe de eliberare a actelor.

Rudele victimelor vor să de în judecată spitalul

Avocatul Adrian Cuculis a anunţat că a încheiat un contract cu Toma Valentin, fiul  lui Toma Ion, decedat în incendiul de la secţia ATI, și cere despăgubiri de 1 milion de euro spitalului din Piatra Neamț.

”Am încheiat deja contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cerem despăgubiri de 1 milion de euro spitalului. Suntem în discuții și cu un alt client, rudă îndoliată.

Noi mergem pe plângere penală pentru ucidere din culpă. (…) Plângerea va fi împotriva spitalului și dupa se extinde pe cine avea atribuții de verificare. E vorba de Toma Valentin, fiul lui Toma Ion. Cu Toma avem contract semnat.

Suntem în discuții și cu altcineva”, spune Adrian Cuculis, pentru Antena 3.

Citeşte şi: Incendiu Piatra Neamţ. Mărturii cutremurătoare din infernul de la ATI: „Unul dintre pacienţi nu avea mâini, a ars până la os. Nu pot scăpa de imaginea trupurilor carbonizate”