Incendiul de la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa ar fi fost provocat de un neon. Detalii ŞOCANTE

Avocatul Adrian Cuculis, care a participat la audierile din dosar, susţine că martorii au oferit mărturii şocante, iar concluzia spre care se îndreaptă ancheta pare a fi că incendiul ar fi fost provocat de un neon.

29 oct. 2021, 15:45
Incendiul de la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa ar fi fost provocat de un neon. Detalii ŞOCANTE

Avocatul Adrian Cuculis a participat la audierile din dosar şi a explicat că declaraţiile martorilor, coroborate cu probele video, arată că incendiul ar fi pornit de la un neon.

„Bombă la audierile de astăzi de la Constanţa, în cazul incendiului de la spital. Cauza incendiului s-a aflat şi fără expertiza INSEMEX şi INEC.

Din declaraţiile date de către managerul spitalului şi coordonatorul de secţie, coroborate cu probele video, din tavanul de pe secţia ATI s-a topit şi s-a desprins un neon ce s-a lovit de podea şi a produs ulterior un incendiu.

La fel de şocante sunt şi primele declaraţii ale medicilor şi personalului medical, date acum două săptămâni, care spuneau că detectoarele de oxigen stăteau fie scoase din priză, fie nu funcţionau şi mai mult decât atât, la fel ca în cazul de la Piatra Neamţ, se aprindeau lumânări pe secţia ATI”, a explicat avocatul Cuculis, potrivit Antena3.

Un incendiu a izbucnit în dimineaţa zile de 1 octombrie la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Zeci de pacienţi au evacuaţi, unii chiar pe geam, iar şapte din cei zece pacienţi internaţi în secţia ATI COVID au murit în incendiu.

Citeşte şi: Poluare masivă în Bucureşti. Aer irespirabil din cauza arderilor ilegale de deşeuri. Octavian Berceanu: „Furnalele metropolei lucrează în draci”