Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, primele măsuri anunţate de prefect pentru repornirea secţiei ATI. „Optăm pentru relocarea secției la etajul 4. Am putea să ne mutăm foarte repede”

Noi măsuri anunţate de autorităţi după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, în care 11 pacienţi au murit. George Lazăr, prefectul județului Neamț, a anunțat, luni, că se caută variante pentru repornirea secţiei de Terapie Intensivă, după aproape paturi zile de la tragedie.

17 nov. 2020, 13:03
Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, primele măsuri anunţate de prefect pentru repornirea secţiei ATI. „Optăm pentru relocarea secției la etajul 4. Am putea să ne mutăm foarte repede”
Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, primele măsuri ale prefectului

Secţia ATI ar putea fi mutată la etajul 4, pentru a putea fi pusă în funcţiune în cel mai scurt timp, a anunţat prefectul judeţului Neamţ, într-o conferinţă de presă, conform Digi24.

„O variantă spre care tindem să optăm este relocarea la etajul 4 la secția de Obstetrică, acolo putem asigura 9 patru de Terapie Intensivă. Salonul de Obstetrică arată foarte bine, în condiții super și cu toată aparatura disponibilă, tot ce înseamnă echipament de oxigen, tot ce înseamnă circuit medical sunt în regulă.

Acolo am putea să ne mutăm foarte repede. Pentru mutarea salonului de Obstetrică presupune ca managementul spitalului să facă în regim de urgență o ședință pentru a muta Obstetrică la etajul 5 și a reloca secția de Terapie Intensivă la etajul 4. Asta pe termen scurt, pentru următoarele 30-40 de zile”, a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț.

Citeşte şi : Şedinţă de urgenţă la Cotroceni pe tema restricţiilor COVID. Klaus Iohannis se întâlneşte cu premierul, mai mulţi miniştri şi experţi în sănătate

Verificări după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ

George Lazăr a precizat că fac verificări amănunţite la nivelul spitalului judeţean Piatra Neamţ, în urma incendiului.

„Se fac verificări din partea ISU și din partea celor de la Eon pentru a nu mai exista niciun risc pe noua relocare pe Terapie Intensivă, se iau toate măsurile de siguranță și autorizațiile necesare pentru a ne asigura că nu există riscuri în viitor”, a mai explicat George Lazăr, conform Libertatea.

Cum va fi repornită secţia ATI Piatra Neamţ după incendiu

Prefectul județului Neamț a mai precizat că secţia de Terapie Intensivă ar putea fi relocată într-o clădire din apropierea Spitalului Județean din Neamț în următoarea lună, la etajul 2. Secţia ATI ar urma să aibă 15-17 paturi.

Citeşte şi: Scenariul ROȘU în municipiul Brăila. Restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc se închid

Cine conduce Spitalul Judeţean Neamţ după demisia managerului

De asemenea, George Lazăr a vorbit și despre demisia managerului Lucian Micu.

“Domnul doctor Silviu Verzea este manager adjunct. La acest moment discut cu domnul Verzea, este șeful secției de chirurgie, cu el purtăm toate discuțiile la nivel de conducere. Consiliul Județean Neamț va stabili managerul”, a explicat George Lazăr.

Citeşte şi: Spitalul din Piatra Neamţ angajează manager după demisia lui Lucian Micu. Dosarele pot fi depuse şi după alegerile parlamentare