Incendiul spital Piatra Neamţ. Procurorii au dispus prelevarea de probe ADN pentru stabilirea identităţii a cinci dintre victime

Procurorii Parchetului General vin cu noi precizări privind desfășurarea urmăririi penale în cauza privind incendiul de la secţia ATI a Spitaltului Judeţean din Piatra Neamț.

16 nov. 2020, 18:01
Incendiul spital Piatra Neamţ. Procurorii au dispus prelevarea de probe ADN pentru stabilirea identităţii a cinci dintre victime

Incendiul spital Piatra Neamţ. Parchetul General

a anunţat, luni, că au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor incendiului de la secţia de ATI. În cazul a cinci dintre pacienţii decedaţi în urma incendiului „s-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității„.

Citeşte şi: Incendiu spital Piatra Neamţ. Pacienții care au murit arși de vii nu au fost încă identificați. Scandal cu rudele morţilor la morgă

 

Incendiul spital Piatra Neamţ. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a mai precizat, într-un comunicat de presă, că „în vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”.

„În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului”, se mai arată în comunicat.

Procurorii au mai anunţat că „a fost finalizată cercetarea la fața locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț”.

De asemenea, procurorii au început audierea martorilor după incendiu.

 

Incendiul spital Piatra Neamţ. Lucian Micu, managerul Spitalului din Piatra Neamț, şi-a dat DEMISIA

Lucian Micu, managerul Spitalului din Piatra Neamț, şi-a dat DEMISIA. "A venit momentul să mă retrag. Politica este în tot și în toate"

Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului din Piatra Neamț, şi-a dat demisia din funcţie. Anunţul a fost făcut, luni, printr-un comunicat oficial al unităţii medicale.

„Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni.

Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate. Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe. Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a declarat managerul Lucian Micu