Incendiu puternic Olt. Trei locuinţe au fost cuprinse de flăcări

Un puternic incendiu a izbucnit sâmbătă la o locuinţă din Caracal, focul extinzându-se apoi şi la două gospodării învecinate, pompierii reuşind să stingă focul după o intervenţie care a durat trei ore. Proprietarul clădirii de unde a pornit incendiul a suferit un atac de panică, fiind transportat la spital.

17 feb. 2018, 12:11
Incendiu puternic Olt. Trei locuinţe au fost cuprinse de flăcări

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii Detaşamentului Caracal şi Gărzii Stoeneşti au intervenit, sâmbătă, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, în municipiul Caracal, pe strada Antonius Caracalla, la un incendiu puternic izbucnit la o locuinţă, iar ulterior propagat la două gospodării învecinate.

„În momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum, la bunurile dintr-o cameră de locuit şi la acoperişul unei casei, la acoperişul casei vecine şi la faţada din lambriu, izolată cu polistiren, a altei locuinţe. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza spaţiului foarte îngust şi a distanţei mici dintre cele trei locuinţe”, au precizat reprezentanţii ISU Olt.

Proprietarul gospodăriei de la care a izbucnit incendiul, în vârstă de 65 de ani, a suferit un atac de panică şi a fost transportat de echipajul SMURD la Compartimentul de Primiri Urgenţe Caracal.

Pompierii au reuşit să stingă focul după o intervenţie care a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului, au ars bunurile dintr-o cameră de locuit şi acoperişul unei case pe circa zece metri pătraţi, aproximativ 60 de metri de acoperiş de la locuinţa aflată în imediata apropiere şi izolaţia termică pe circa 10 metri pătraţi de la a treia locuinţă.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un scurtcircuit electric produs la un prelungitor electric, au mai menţionat reprezentanţii ISU Olt.

Citeşte şi Incendii devastatoare în Capitală. Două persoane au fost carbonizate