Încep EXPROPRIERILE pentru Penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul privind declanşarea procedurilor de expropriere în vederea realizării lucrării de utilitate publică "Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti". Vor fi expropriate terenuri cu o suprafață totală de 13.873 metri pătrați, valoarea totală estimată a despăgubirilor fiind de 22.480.062 lei (5 milioane euro).

13 feb. 2015, 07:50
Încep EXPROPRIERILE pentru Penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Primăria Capitalei a solicitat CGMB aprobarea unui proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti”, etapa I, între strada G-ral Petre Popovăţ şi strada Amilcar C. Săndulescu.

Proiectul a fost aprobat în şedinţa din 12 februarie. Prin urmare, vor fi expropriate terenuri cu o suprafață totală de 13.873 metri pătrați. Valoarea estimată a despăgubirilor ce vor fi plătite proprietarilor este de 22.480.062 lei, aproximativ 5 milioane euro.

Conform listei cu imobilele afectate de exproprieri publicată pe site-ul Primăriei Capitalei, cea mai mare despăgubire, respectiv 5,13 milioane lei (1,1 milioane euro) ar urma să fie primită de firma SC Business Development Team SRL. În topul despăgubirilor se regăsește și SC Ono Development SRL, care va fi despăgubită cu 4,6 milioane lei (1 milion euro) pentru trei terenuri aflate pe culoarul de expropriere al lucrării de infrastructură.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ cu proprietățile ce vor fi expropriate

Penetraţia Splaiul Independenţei – Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea o lungime de 8,3 kilometri, va începe la intersecţia Splaiul Independenţei cu Şos. Virtuţii şi se va termina pe A1, la Podul Ciorogârla. Noua arteră va avea câte trei benzi pe sens, şi va fi mărginită în anumite zone de de străzi colectoare a traficului zonal. Pe parcursul lucrării vor fi construite trei pasaje supraterane: la intersecţia sos. Virtuţii cu Splaiul Independenţei, la intersecţia Penetraţia A1 – Bd. Uverturii şi la intersecţia cu Șoseaua de Centură şi în zona Pasajului CFR de la Ciorogârla. Contractul pentru realizarea lucrării a fost câştigat de asocierea de firme JV Bogl – Astaldi – Eurocontruct -Tehnologica şi Proiect Bucureşti.