Încep exproprierile pentru realizarea unui nod al A3

Autorităţile prahovene vor declanşa procedura de expropriere a unei suprafeţe totale de peste 15 hectare de teren în vederea realizării, pe teritoriul comunei Gherghiţa, a unui nod rutier de acces în şi din Autostrada 3 (A3), printre proprietarii de terenuri din zonă aflându-se şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

23 iun. 2014, 18:42
Încep exproprierile pentru realizarea unui nod al A3

Consilierii judeţeni au aprobat, luni, în cadrul unei şedinţe ordinare, proiectul privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes judeţean „Amenajare nod rutier (acces) intersecţie A3 cu DJ 100B, km 14+364, comuna Gherghiţa, judeţul Prahova”, potrivit Agerpres.

Conform raportului de specialitate ataşat hotărârii, pentru traseul propus este necesară exproprierea unei suprafeţe de 151.218,89 mp proprietate privată, suma estimată a se acorda ca justă despăgubire din bugetul judeţului Prahova în acest sens fiind de 1.207.153,02 lei.

„Amenajarea nodului rutier de la Gherghiţa constă în proiectarea bretelelor la pasajul pe DJ 100B existent peste A3 Bucureşti – Ploieşti. Aceste bretele vor asigura accesul din/în A3 în/din DJ 100B”, se arată în documentul citat.

Printre cei care deţin terenuri în zonă se află şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, acesta având patru loturi de teren arabil în suprafaţă totală de aproape două hectare.

Conform datelor din proiect, Căşuneanu va primi, ca despăgubire, de la Consiliul Judeţean Prahova, suma de 160.000 lei.