Încep testele pentru un medicament care ar putea duce la creșterea dinților

O companie farmaceutică japoneză se pregătește să înceapă testele pe oameni cu un medicament care ar putea duce la creșterea unor noi dinți. Medicamentul pentru creșterea dinților a fost deja testat pe animale.

23 oct. 2023, 09:21
Încep testele pentru un medicament care ar putea duce la creșterea dinților

Încep testele pentru un medicament care ar putea duce la creșterea dinților. Toregem Biopharma, o companie farmaceutică japoneză, urmează să înceapă testele clinice în luna iulie a anului viitor, după ce a reușit să crească dinți noi la șoareci, relatează Japan Times, citat de wall-street.ro.

Citește și: Regenerarea dinților poate fi posibilă în curând. Medicamentul revoluționar care ajută la refacerea danturii

Dr. Katsu Takahashi, principalul cercetător din cadrul proiectului și șef al departamentului de stomatologie și chirurgie orală de la Institutul de Cercetare Medicală Kitano Hospital, spune că „ideea de a crește dinți noi este visul oricărui dentist”.

Citește și: Scobitorile, extrem de periculoase pentru dinți. Ce spune un medic stomatolog despre utilizarea acestora: „Pot provoca boli serioase ale gingiilor”

Takahashi a descoperit o anumită genă la șoareci care afectează creșterea dinților. Anticorpul pentru această genă, USAG-1, poate ajuta la stimularea creșterii dinților dacă este suprimat. Oamenii de știință au testat teoria conform căreia „blocarea” unei proteine ar putea duce la creșterea dinților.