Începând de vineri, toate şcolile din Braşov vor relua programul guvernamental „Laptele şi cornul”

Programul "Cornul și laptele" va fi reluat de vineri, 18 martie, în toate școlile din județ, după ce a fost sistat timp de o săptămână din cauza unor îmbolnăviri în rândul elevilor de la două școli generale, una din Brașov și alta din Codlea, se precizează într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului județului Brașov.

RomaniaTV.net
17 mart. 2016, 14:31
Începând de vineri, toate şcolile din Braşov vor relua programul guvernamental „Laptele şi cornul”

Decizia a fost luată după o întâlnire convocată joi, la sediul Prefecturii, de către prefectul Ciprian Băncilă, la care au participat directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Brașov, dr. Dorin Enache, și reprezentanții distribuitorilor de lapte și corn.

„În urma discuțiilor purtate, precum și a rezultatelor analizelor de laborator, s-a decis ca începând de vineri, 18 martie 2016, să fie reluat Programul „Cornul și laptele” în județul Brașov, cu respectarea următoarelor măsuri suplimentare. Livrarea laptelui școlar se va face numai după efectuarea analizelor de laborator la DSVSA Brașov, pentru fiecare lot de produs. Pentru corn se va solicita distribuitorului, o firmă din județul Prahova, analize de laborator efectuate de DSVSA Prahova, pentru fiecare lot de produs”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, prefectul Ciprian Băncilă, a emis, joi, un ordin prin care s-a dispus formarea unor comisii mixte de control din reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, care începând de vineri vor efectua controale în toate unitățile școlare și la toate obiectivele de comerț și alimentație publică din incinta și din zona adiacentă unităților de învățământ. Obiectivele principale ale controlului vizează verificarea condițiilor igienico-sanitare, siguranța alimentelor, precum și distribuția laptelui și a cornului către unitățile școlare.

Totodată, membrii comisiei, alături de reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, vor desfășura o anchetă epidemiologică complexă pentru identificarea cauzelor care au produs incidentele alimentare la nivelul celor două școli generale din Brașov și Codlea, la sfârșitul săptămânii trecute.

Comisiile de control își vor desfășura activitatea în tot județul până la sfârșitul anului școlar 2015-2016, se mai arată în comunicatul de presă.

Reamintim că vinerea trecută un număr de 19 elevi cu vârste cuprinse între 9-15 ani, de la școala generală nr.31 din Brașov, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase cu dureri abdominale, grețuri, vărsături, după ce au consumat laptele și cornul de la școală. Alți șapte elevi din clasa a-V-a de la școala generală nr.2 din Codlea au ajuns la Spitalul municipal din localitate cu aceleași simptome. După ce au fost consultați și li s-a prescris tratament, toți copiii au fost externați în aceeași zi.

Citeşte şi Buzău: Programul „cornul şi laptele”, întrerupt temporar la şcoala din Zoiţa