Începe lichidarea: BN a Moldovei a RETRAS LICENŢELE Băncii de Economii, Bănci Sociale şi ale Unibank

Banca Națională a Moldovei a retras licențele de desfășurare a activităților financiare ale Băncii de Economii, Banca Socială şi Unibank. Astfel a fost început procesul de lichidare a acestora.

RomaniaTV.net
16 oct. 2015, 15:35
Începe lichidarea: BN a Moldovei a RETRAS LICENŢELE Băncii de Economii, Bănci Sociale şi ale Unibank

Ultima suflare! BNM retrage licenţele Băncii de Economii, Băncii Sociale şi ale Unibank

Astăzi, Banca Națională a Moldovei a retras licențele de desfășurare a activităților financiare ale Băncii de Economii, Banca Socială şi Unibank. Astfel a fost început procesul de lichidare a acestora.

Conform hotărîrii Comitetului Executiv al BNM lichidator al Băncii de Economii a fost numit Grigorii Olaru, al Băncii Sociale – Sergiu Berghie și al Unibank, Ruslan Grate, toţi fiind angajați ai BNM.

Citeşte şi Zi NEAGRĂ pentru trei bănci din Republica Moldova. Sunt cercetate pentru tranzacţii frauduloase

Banca Națională și lichidatorii vor continua să colaboreze activ cu organele de drept din Republica Moldova în cadrul anchetelor în desfășurare, precum și cu reprezentanții consorțiului Kroll și Steptoe & Johnson LLP pentru identificarea organizatorilor și beneficiarilor finali ai tranzacțiilor dubioase și pentru recuperarea activelor delapidate de la cele trei bănci.

Banca Națională anunță că procesul de transferare a depozitelor la vedere și la termen ale persoanelor fizice și juridice de la băncile care sunt lichidate s-a încheiat.

Începând cu 19 octombrie 2015, deponenții celor trei bănci vor avea acces la mijloacele lor bănești, la băncile care au preluat depozitele respective, în condițiile contractelor existente.

Citeşte şi: TREBUIE SĂ ŞTII! 17 întrebări şi răspunsuri despre lichidarea BEM, Banca Socială şi Unibank.