Începe plata burselor elevilor de la școlile private și confesionale din București

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că bursele elevilor de la școlile private și confesionale din sectorul 6 al Capitalei au fost deblocate de primărie și vor fi plătite în curând, după ce primăria va face de marți, 27 februarie, deschiderile de credite pentru acestea.

27 feb. 2024, 08:36
Începe plata burselor elevilor de la școlile private și confesionale din București

Bursele pentru elevii din învățământul privat și confesional nu sunt plătite la 6 luni de la începutul anului școlar. Potrivit Edupedu.ro, elevii de la școlile private și confesionale din sectorul 6 sunt primii din București care vor primi banii de burse restante încă din noiembrie 2023. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că bursele acestor elevi vor fi plătite în curând, după ce primăria va face de marți, 27 februarie, deschiderile de credite pentru acestea.

Citește și: Suedia revine la cărțile tipărite în școli. Senatorul Sorin Lavric: Dându-și seama că digitalul doboară mințile copiilor, profesorii din Suedia s-au trezit din somnolență

Banii pentru elevii de la școlile de stat s-au plătit începând din noiembrie anul trecut și se plătesc lunar pe data de 15.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat pentru Edupedu.ro că bursele nu au cum să fie plătite pentru că nu au venit bani de la Guvern prin hotărâre de guvern (HG):

„Noi am plătit premii care țin de primărie, mii de lei pentru elevii olimpici internațional. Bani de burse nu avem, ei întârzie de la Guvern, vin prin hotărâre și nu există. Altfel, alți bani nu avem cum să dăm elevilor”, a spus Negoiță pentru Edupedu.ro. Recent, Consiliul Local Sector 3 a aprobat prin HCL premii de câte 10.000 de lei pentru 21 de elevi olimpici internațional care vor fi premiați marți, 27 februarie, potrivit informațiilor Edupedu.ro.

Citește și: Elevii din 14 județe intră în vacanța de schi. Când revin în bănci elevii din București

Bursele elevilor de la școlile private au fost deblocate după ce Edupedu.ro a scris pe 23 ianuarie că bursele acestor elevi, printre care și mulți olimpici internațional, prevăzute de Legea Deca-Iohannis, erau blocate printr-un act normativ de Ministerul Educației. Mai exact, o hotărâre de guvern pentru plata lor în 2023 a fost aprobată de Executiv înainte de Anul Nou și nu a mai avut când să-și facă efectul. Ulterior, Ministerul Educației a transmis că primăriile „sunt în măsură” să le dea bursele elevilor din școlile private, fără să mai fie nevoie de vreun alt act normativ.