Începe procesul în dosarul crimei de la Mangalia. Ce pedeapsă cer procurorii pentru fata care şi-a omorât prietena cea mai bună

Primul termen de judecată pe fond în dosarul în care o tânără a fost trimisă în judecată pentru omor după ce şi-a ucis prietena, cadavrul acesteia fiind găsit sub o bancă într-un parc din Mangalia, are loc, marţi, la Tribunalul Constanţa.

26 mart. 2024, 08:53
Începe procesul în dosarul crimei de la Mangalia. Ce pedeapsă cer procurorii pentru fata care şi-a omorât prietena cea mai bună

Conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată, Atănăsoaie Loredana-Ionela a fost trimisă în judecată în noiembrie 2023, fiind acuzată de omor.

O fată de 18 ani din Vaslui a fost găsită moartă, la data de 6 august 2023, sub o bancă dintr-un parc din municipiul Mangalia. Cadavrul prezenta urme de violenţă.

Surse din anchetă au arătat, la acel moment, că presupusa autoare a faptei şi victima erau prietene, iar între ele ar fi apărut un conflict spontan, după ce victima şi-ar fi înşelat iubitul şi apoi i-ar fi cerut prietenei sale să nu îi spună acestuia adevărul.

Cele două fete se cunoşteau de mai mulţi ani şi veniseră împreună pe litoral, unde se angajaseră cameriste la un hotel.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, mama fetei omorâte solicită schimbarea încadrării juridice în omor calificat prin cruzimi și interes material.

Victima ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan, trupul fetei fiind apoi abandonat într-un parc, după cum spun anchetatorii.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Conform procurorilor, „din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date: în noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau în camera unui hotel din stațiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe colega sa, victima C.E.A., în zona gâtului şi i-a provocat moartea, ce a survenit în urma unei hemoragii interne și externe, consecința plăgii înțepate-tăiate de la nivel cervical, cu interesarea pachetului vascular de la acest nivel, apoi a transportat cadavrul victimei şi l-a abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia. Totodată, în dimineața zilei de 06.08.2023, inculpata a sustras un card bancar al victimei ucise, iar, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a accesat fără drept de trei ori sistemul informatic de la ATM-ul unei bănci comerciale de pe strada Constanței din municipiul Mangalia, prin folosirea card-ului bancar sustras şi astfel a retras fraudulos, în mod succesiv, suma totală de 2.000 de lei, în două tranșe, a câte 1.000 lei fiecare (o interogare sold și două retrageri efective de bani), bani pe care și i-a însușit fără drept. Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanța. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“.

Citeşte şi: Dan Ilie Morega, cercetat pentru lovire după ce a îmbrâncit și lovit o jurnalistă. UPDATE: Procurorii cer reţinerea fostului prefect