Începe războiul în Bănie, după ce FC U Craiova a promovat în Liga 1. Adrian Mititelu: „CS U, nici nu știi cât de mică începi să fii!”

FC U Craiova a remizat cu Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 0-0, în etapa a opta din play-off-ul Ligii 2 și a reuşit să obţină punctul de care avea nevoie pentru a-și asigura promovarea directă în Liga 1

13 mai 2021, 22:15
Începe războiul în Bănie, după ce FC U Craiova a promovat în Liga 1. Adrian Mititelu: „CS U, nici nu știi cât de mică începi să fii!”

Începe războiul în Bănie, după ce FC U Craiova a promovat în Liga 1. Adrian Mititelu Jr., patronul înlocuitor al echipei, a venit cu un mesaj extrem de dur la adresa rivalei din Liga 1, pe care o va întâlni începând cu sezonul următor.

Începe războiul în Bănie, după ce FC U Craiova a promovat în Liga 1. Adrian Mititelu: „CS U, nici nu știi cât de mică începi să fii!”

„Ne-am întors în Liga 1. E un moment magic. Am un mare regret că tatăl meu, cel căruia i se datorează totul, nu se poate bucura alături de noi. Sunt convins că e bucuros acolo unde e, în spatele gratiilor. Suntem în Liga 1, unde ne este locul.

Suporterii sunt foarte aprigi, vom încerca să ne întărim, mai e nevoie de jucători. Începând de mâine ne apucăm de treabă. Dar vrem să terminăm play-off-ul pe 1, să facem 6 puncte în următoarele 2 partide.

Ar fi păcat să nu fim lideri la finalul acestui sezon. Am îmbătrânit mult în aceste meciuri din play-off. A fost teribil. Merita toată această așteptare, împlinirea sufletească după care tatăl meu aleargă de 10 ani.

E o mare nedreptate ce se întâmplă. Schimbarea de antrenor s-a dovedit a fi bună. Inclusiv la pauză am vorbit cu jucătorii. Nu pentru a influența treaba antrenorului, ci doar pentru a-i motiva. Am avut emoții și pentru acest meci, inclusiv.

Mulți ne-au luat în râs la început. Sunt fericit că am reușit să ne ținem de promisiune. În caz că fotbalului i-a fost dor de noi, revenim!”, a mai spus Mititelu, pentru GSP.

„Acest oraş va trăi periculos. Taberele sunt împărţite, ultraşii majoritari sunt la FC U Craiova. Dincolo sunt «sămânţarii», aşa cum le spun ultraşii. Probabil se va lăsa cu scântei în Liga 1, iar timpul va decide cine va avea stabilitate. Diferenţa e că Mititelu e băstinaş, e implicat de ani buni în fotbal şi dragostea lui pentru acest club îl face capabil să vândă tot ce are. Multe lucruri pozitive i s-au întâmplat în viaţă datorită fotbalului, dar şi multe lucruri negative.

E de apreciat tenacitatea lui, nu ştiu câţi investitori din fotbal, odată ce le-au repornit nişte afaceri, ar mai fi investit milioane de euro într-o echipă, ştiind că au probleme cu vechea echipă. E pasiunea. Trebuie să fii puţin nebun să bagi atâţia bani! O nebunie frumoasă. Trebuie să iubeşti fotbalul, clubul, oraşul, comunitatea.

Probabil că Adrian Mititelu s-a simţit şi puţin obligat faţă de suporteri. Aceşti suporteri au însoţit echipa în campionatul judeţean. Această echipă nu se referă strict la dragostea craiovenilor sau oltenilor, sunt în Ardeal foarte mulţi suporteri, în Banat. A fost meciul de Cupă cu U Cluj, acum un an şi ceva, eram în Liga 3 şi au fost 12.000 de spectatori. A doua zi a jucat CS U Craiova cu Reşiţa, tot pe Oblemenco, şi au fost 5.000 de fani”, a spus Marcel Pușcaș la Look Sport., înainte de confruntarea de azi.

Citeşte şi: FC U Craiova 1948 se întoarce în Liga I. Cum au sărbătorit craiovenii pe stadionul „Ion Oblemenco”