Începe războiul în Israel, o nouă ploaie de rachete: „Nu ne vom opri până nu vom provoca ample daune Hamas”

Escaladare sângeroasă între Hamas şi Israel pe fondul unor cocniri la Ierusalimul de Est; 22 de palestinieni, inclusiv nouă copii, ucişi şi alţi106 răniţi în atacuri israeliene.

11 mai 2021, 14:05
Începe războiul în Israel, o nouă ploaie de rachete: „Nu ne vom opri până nu vom provoca ample daune Hamas”

Începe războiul în Israel. Purtătorul de cuvânt a menţionat că este vorba de „faza iniţială a ripostei asupra unor ţinte militare din Gaza”. „Suntem pregătiţi pentru o escaladă. Nu ne vom opri până nu vom provoca ample daune Hamas. Este o chestiune de zile, nu de ore”, a adăugat el.

Potrivit armatei israeliene, 200 de rachete au fost lansate începând de luni asupra Israelului dinspre Gaza, peste 90% fiind interceptate de scutul antirachetă „Domul de fier”. Serviciile de salvare israeliene au indicat că mai multe persoane au fost rănite.

Au sunat sirenele de război, cerul s-a înroşit de rachete. „Vom reacţiona cu forţă, s-a trecut linia roşie”

Autorităţile locale din Gaza au afirmat la rândul lor că loviturile israeliene au provocat 22 de morţi, inclusiv nouă copii.

Începe războiul în Israel. Şcolile din sudul Israelului au rămas închise marţi, fiind aşteptate noi tiruri ale Hamas. Schimbul de focuri are loc pe fondul violenţelor din Ierusalimul de est, unde luni circa 520 de palestinieni şi 32 de poliţişti israelieni au fost răniţi în ciocniri pe Esplanada Moscheilor – al treilea loc sfânt al islamului şi cel mai sacru loc al iudaismului – precum şi în alte zone.

Violenţele au coincis cu „Ziua Ierusalimului, care marchează în calendarul ebraic preluarea părţii de est – locuită de palestinieni – a Oraşului sfânt de către armata israeliană, în 1967.

Baie de sânge într-o şcoală din Rusia. 13 copii şi profesori au murit împuşcaţi VIDEO
Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat că actuala operaţiune se numeşte „Gardianul zidurilor”, posibil pentru că a fost lansată de Ziua Ierusalimului.

Începe războiul în Israel. Escaladare sângeroasă între Hamas şi Israel pe fondul unor cocniri la Ierusalimul de Est; 22 de palestinieni, inclusiv nouă copii, ucişi şi alţi106 răniţi în atacuri israeliene, ca represalii după lansarea a sute de proiectile palestiniene către Isral, inclusiv către Ierusalim.

Mişcarea islamistă plaestiniană Hamas şi Israelul au efectuat sute de tiruri, în noaptea de lunispre marţi, în care au fost ucişi 20 de palestinieni în Fâşia Gaza, în cea mai gravă escaladare din ultimii ani, declanşată de violenţe în Ierusalimul de Est ocupat, relatează AFP.

Salvele de proiectile trase din Fâşia Gaza constituie ”o agrsiune gravă împotriva Israelului, căreia nu putem să nu-i răspundem”, a apreciat el.

Hamasul a ameninţat luni după-amiaza sraelul cu o nouă escaladare militară, dacă forţele israeliene nu se retrag de pe Esplanada Moscheilor, la Ierusalimul de Est, unde ciocniri zilnice între palestinieni şi poliţia israeliană s-au soldat cu sute de răniţi începând de vineri.


loading...
Partenerii noștri