Începe RoboChallenge 2012: 50 de roboţi ai studenţilor de la Politehnică se vor întrece miercuri

Peste 150 de studenți ai Universității Politehnica București şi 50 de roboți autonomi construiţi de aceştia vor participa miercuri,  21 martie, începând cu ora 14:00 în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei la etapa locală a Concursului Robochallenge 2012.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 20:04
Începe RoboChallenge 2012: 50 de roboţi ai studenţilor de la Politehnică se vor întrece miercuri

Concursul constă în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi în cadrul celor 4 mari probe, fiecare echipă având posibilitatea de a alege să participe la una sau mai multe dintre probele gândite de organizatori: Robo-Sumo, Mini-Sumo, Robo-Football, Line Follower. Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, este modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice.

Concursul Robochallenge este o oportunitate de a învața lucruri noi, mai ales de a face lucruri practice și lăsând la o parte faptul că nu am experiență este un motiv de a învăța; lucru in echipa contează foarte mult. În urmă cu 3 ani de zile am descoperit microcontrolele și am încercat sa fac și eu un programator, dar nu am reușit. Asta m-a făcut să-mi cumpăr unul, și cea mai bună ocazie de a-l folosi este să încerc să fac un robot în cadrul acestui concurs, care nu are prea multe comenzi dar știu că este conceput de mine. Robotul nu este la un nivel foarte avansat pentru că sunt încă la început, dar sper sa fie bine”, a declarat Remus, student de anul I.

Concurenții vor avea avea parte de recompense pe măsura eforturilor depuse, iar echipele clasate pe primele locuri vor avea șansa de a participa la etapa următoare a concursului, care va avea loc în luna aprilie.

Evenimentul este organizat de echipa ETTI RoboChallenge şi Liga Studenţilor Electronişti. Echipa ETTI RoboChallenge, este cea care în urmă cu patru ani a avut în premieră pentru România ideea desfăşurării unui astfel de concurs dedicat pasionaţilor de robotică și care de atunci s-a dedicat țelului de a duce acest concurs pe culmile succesului internațional.

Liga Studenţilor Electronişti este una dintre cele mai vechi organizaţii studenţeşti din Bucureşti, fiind înfiinţată în anul 1990 de către un grup de studenţi ambitioşi care au dorit să se implice mai mult în activităţile extraşcolare. Diversitatea şi calitateaproiectelor reprezintă rezultatul implicării întregii comunităţi a studenţilor, fiecare opinie fiind susţinută şi încurajată de către organizaţia LSE, mergând pe principiul “Mai puternici împreună!”.