Începe şcoala: Sfaturi importante pentru părinţi

Sfâşitul verii aduce inevitabil după sine începerea anului şcolar, cu tot ce înseamnă el: materii noi, profesori mai exigenţi şi un orar mai încărcat cu fiecare an care trece. Nici pentru părinţi lucrurile nu sunt mai simple, pentru că acum intră în febra rechizitelor, a preparării pacheţelului pentru şcoală şi a „şantajului“ fără de care temele ar rămâne nefăcute.

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 06:31
Începe şcoala: Sfaturi importante pentru părinţi

Stim ca faci eforturi sa fii un parinte exemplar si nu e cazul sa-ti amintim ca mai importanta decat marca stiloului sau ghiozdanul haios este totusi sanatatea micutului tau. Ceea ce putem insa face pentru tine este sa-ti prezentam un plan care va va aduce amandurora dimineti frumoase si va va ajuta sa incepeti ziua cu dreptul.

Nu neglija importanta somnului

Nimic nu-l umple pe cel mic de energie mai bine decat un somn bun (desigur ca asta ti se aplica si tie!). Odihna din timpul noptii este foarte importanta, pentru ca atunci are loc procesul de regenerare celulara, iar organismul isi incarca bateriile pentru a lupta mai eficient cu oboseala, stresul si bolile. Chiar daca juniorul tau este activ si energic din fire, are totusi nevoie de un somn adecvat pentru a-si recapata fortele. Avand in vedere ca reinceperea scolii este sinonima cu trezitul devreme, fixeaza o ora potrivita de culcare si asigura-te ca ea este respectata.

Daca adultii au nevoie de 7 sau 8 ore de somn pe noapte, copiii si adolescentii trebuie sa doarma cel putin 9 ore. O idee buna este sa implementezi noul program de culcare cu o cateva zile inainte de inceperea cursurilor, pentru a-l lasa pe cel mic sa se acomodeze. In acest mod, alarma matinala nu va mai veni ca un soc, iar organismul lui va avea ocazia sa se adapteze cu trezitul de dimineata.

Citeste continurea pe SFATULPARINTILOR.RO.