ÎNCEPE ŞCOALA. Află NOUTĂŢILE anului şcolar 2017-2018. Totul despre Bacalaureat, Evaluare Naţională şi vacanţe

Elevii se întorc la şcoală. De luni, 11 septembrie, încep cursurile anului şcolar 2017 - 2018. Elevii vor avea patru vacanţe, iar programul "Şcoala altfel" poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.
Romania TV
10 sept. 2017, 16:16
ÎNCEPE ŞCOALA. Află NOUTĂŢILE anului şcolar 2017-2018. Totul despre Bacalaureat, Evaluare Naţională şi vacanţe

Cursurile anului școlar 2017 – 2018 însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura noului an școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 — 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 — 15 iunie 2018).

Începe anul şcolar 2017-2018! 10 lucruri pe care un copil e bine să le înveţe înainte de grădiniţă-şcoală

Semestrul I

Semestrul I începe luni, 11 septembrie 2017 și se încheie pe 2 februarie 2018. În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2017, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar sunt în vacanță. Între 23 decembrie 2017 şi 14 ianuarie 2018, toți elevii vor fi în vacanța de iarnă, urmând să revină la cursuri luni, 15 ianuarie 2018. O nouă vacanță vor avea între 3 și 11 februarie 2018, aceasta fiind cea intersemestrială.

Fructe şi legume proaspete din noul an şcolar. Elevii pot primi mere, pere, morcov, PĂSTÂRNAC, ţelină, sfeclă roşie sau ardei gras

Semestrul II
Are 17 săptămâni, dispuse în perioada 12 februarie – 15 iunie 2018. Cursurile din semestrul II vor începe luni, 12 februarie, şi se vor încheia în 15 iunie. În perioada 31 martie-10 aprilie, elevii vor avea vacanța de primăvară.

Elevii primesc decontare integrală pentru abonamentele de navetă. Guvernul a stabilit tarifele maximale pentru anul şcolar 2016-2017

Atenţie!

Elevii claselor a VIII-a, care în 2018 vor susţine Evaluarea Naţională, vor încheia anul şcolar mai devreme, în data de 8 iunie 2018.

Elevii claselor a XII-a vor încheia cursurile în 25 mai 2017.

Ce drepturi şi obligaţii au elevii, profesorii şi părinţii în anul şcolar 2017-2018


NOUTATE:
Elevii de clasa a V-a vor învăța în prima parte a semestrului I după un Compendiul introductiv pentru gimnaziu până la finalizarea manualelor necesare acestei clase.

Compendiul interactiv pentru gimnaziu cuprinde curricula şcolară la materiile ale căror manuale au fost contestate, precum Limba si literatura romana, Limba engleza, Limba franceza, Limba germana, Matematica, Biologie, Om si societate, Istorie, Geografie, Religie – cultul ortodox, Religie – cultul penticostal, Arte – educatie plastica, educatie muzicala, Educatie tehnologica, Informatica şi Consiliere si dezvoltare personala.

VEZI AICI COMPENDIUL


Teze, evaluări, EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018 ŞI BACALAUREAT 2018

Tezele vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se organizează, în general, în perioada vacanței de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Evaluările naționale la clasa a II-a a IV-a și a VI-a se vor desfășura în intervalul 7-24 mai.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7 — 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate pe 7 mai, fiind urmate, a doua zi, de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, iar proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: Limba română — pe 15 mai, Matematică — 16 mai și limba maternă — 17 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V — VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

Anul şcolar 2017-2018. Calendarul evaluarilor naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a, VI-a. Află când este examenul de Capacitate


EVALUARE NATIONALA 2018 – CAPACITATE 2018

Absolvenții claselor a VIII-a vor susține prima probă a Evaluării Naționale la limba și literatura română, scris, în data de 11 iunie 2018. Proba la matematică se va desfășura în data de 13 iunie, iar ultima (limba și literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 19 iunie (până la ora 12,00) și în aceeași zi, intervalul orar 14,00 — 19,00 se vor putea depune contestațiile. Acestea vor fi soluționate în perioada 20 — 22 iunie, iar afişarea rezultatelor finale va fi fîcută sâmbătă, 23 iunie. 

Potrivit calendarului, înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioada 4 — 8 iunie 2018.

 

BACALAUREAT 2018

Prima sesiune a BACALAUREATULUI din 2018 va începe în luna februarie, cu probele de evaluare a competențelor, urmând ca în iunie să se desfășoare probele scrise.

Astfel, în 12 și 13 februarie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie.

În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în 21 și 22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă — Limba și literatura română — Ea) — va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă — Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) — proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă — la alegere a profilului și specializării — proba Ed) — se va desfășura vineri, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12,00 — 16,00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.


Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2018 are următoarea structură: 10 — 13 iulie înscrierea candidaților, 27 iulie înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe.

Pe 20 august se va susține proba scrisă la Limba și literatura română, pe 21 august — cea la Limba și literatura maternă, 22 august — proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august — proba la alegere a profilului și specializării.

Între 24 și 27 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august — evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 și 30 august — evaluarea competențelor digitale.

În zilele de 30 și 31 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe 1 septembrie vor fi afișate rezultatele (până la ora 12,00) și vor fi depuse contestațiile, între orele 12,00 și 16,00. Pe 6 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale.

România, locul trei în UE la abandonul şcolar

DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Câți ani are Ilinca, soția lui George Simion: Nimeni nu se aștepta la asta!
Fanatik.ro
Variantă surpriză de premier dacă George Simion câștigă alegerile. Sociolog: “Călin Georgescu iese din discuție”
Capital.ro
Răsturnare de situație. George Simion s-a răzgândit. Funcția pe care o va avea Călin Georgescu: Exclus premier!
Playtech.ro
Ce avere are Cătălin Predoiu, noul ministru interimar al României. Iată ce funcții a ocupat în trecut ”omul bun la toate” al PNL-ului
DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Adevarul
Un economist din BNR explică prăbușirea leului după alegeri: „După ce au împins baba pe scări, PSD-iștii se retrag”
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Zodiile care trebuie să facă alegeri cruciale până pe 25 mai. Nu mai e loc de ezitări
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Ultima oră! Jean Vlădoiu a făcut infarct! În ce stare se află fostul jucător de la Dinamo și Steaua
Cancan.ro
Noi DETALII în cazul Mariei, tânăra de 20 de ani găsită în stare gravă după o petrecere cu șeicii din Dubai: 'Șchiopăta, iar un paznic era în spatele ei' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Alegeri anticipate în România. Anunțul venit în urmă cu puțin timp: Cel mai sănătos pentru viitorul acestei țări
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Doi români plâng moartea fiului lor. Tânărul de 20 de ani a fost ucis cu sânge rece, pe o stradă din Italia: "De ce l-au omorât pe el? Fiul meu nu se va mai întoarce"
Când se măresc alocațiile copiilor. Ce trebuie să știe toți părinții
MediaFlux
Răsturnare de situație. CCR, decizie privind anularea alegerilor din 4 mai
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică